Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Domáce gnocchi so špenátom

Kuchyňa:
Chod: ,
Náročnosť:
reklama:
Domáce gnocchi so špenátom
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Domáce gnocchi so špenátom Foto: depositphotos.com
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Domáce gnocchi sú chuťovo neporovnateľné s tými kupovanými. Pripravujeme ich z pečených zemiakov, vďaka čomu potrebujeme menej múky, čo zabezpečí, že gnocchi budú jemnejšie a krehkejšie. Podávame ich s červenou cibuľou, slaninou a špenátom.

reklama:

Suroviny

  • Na gnocchi:
  • 600 g zemiakov
  • 240 g hladkej múky
  • 120 g zemiakového škrobu
  • soľ (podľa chuti)
  • Na omáčku:
  • 250 g čerstvého špenátu
  • 400 g anglickej slaniny
  • 200 g červenej cibule
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice oleja
  • soľ
  • 1 štipka čierneho korenia
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Zemiaky dôkladne umyjeme. Na plech nasypeme vrstvu soli, ktorá pokryje celé dno. Na ňu rozložíme zemiaky v šupke a pečieme v predhriatej rúre pri 160 °C približne hodinu. Po upečení ich necháme vychladnúť, ošúpeme a nastrúhame na jemnom strúhadle.

2. Krok

Do nastrúhaných zemiakov pridáme štipku soli, hladkú múku a zemiakový škrob. Všetko dôkladne premiešame a vypracujeme hladké, nelepivé cesto.

3. Krok

Cesto rozdelíme na časti a z každej vytvarujeme dlhé valčeky. Tupou stranou noža ich nakrájame na menšie kúsky a vytvarujeme malé guľôčky. Každú jemne pritlačíme vidličkou a tvarovaním vytvoríme charakteristický vzor. Gnocchi varíme vo vriacej osolenej vode asi 8 minút, alebo kým nevyplávajú na povrch.

4. Krok

Anglickú slaninu nakrájame na kocky, červenú cibuľu na mesiačiky a cesnak na tenké plátky. Na panvici zohrejeme olej a pridáme slaninu s cibuľou. Krátko orestujeme, potom pridáme uvarené gnocchi a plátky cesnaku. Celú zmes necháme prehriať, nakoniec primiešame umyté listy špenátu.

5. Krok

Hotové jedlo dochutíme soľou a čerstvo mletým čiernym korením podľa chuti. Podávame teplé.

6. Krok

Ak chcete dosiahnuť ešte lepšiu chuť, môžete špenát pred pridaním jemne podusiť na panvici so strúčikom cesnaku. Domáce gnocchi si môžete pripraviť aj vopred a zamraziť – ušetríte tak čas pri ďalšom varení.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

25 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.