Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Šťavnatý jablkový chlebík

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Šťavnatý jablkový chlebík
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Šťavnatý jablkový chlebík Foto: depositphotos.com
  • Porcií: 10
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Hľadáte jednoduchý, no chutný recept, ktorým potešíte rodinu či priateľov? Tento sladký chlebík je ideálnou voľbou – jeho príprava je nenáročná a výsledok vás prekvapí svojou jemnosťou a vláčnosťou. Základom sú voňavé jablká, ktoré mu dodajú jedinečnú textúru a šťavnatosť.

reklama:

Suroviny

  • 350 g nastrúhaných jabĺk
  • 350 g polohrubej múky
  • 1 balíček kypriaceho prášku
  • 1 lyžička jedlej sódy
  • 200 g cukru kryštálového
  • 150 ml rastlinného oleja
  • 3 vajcia
  • 1/2 lyžičky mletej škorice
  • 1 lyžica kakaa
  • 3 lyžice mlieka
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Na začiatok si pripravte formu na pečenie – vyložte ju papierom na pečenie alebo ju dôkladne vymastite. Zapnite rúru na 180 °C, aby sa stihla dobre rozohriať.

2. Krok

Ošúpte jablká, vyberte jadrovníky a nastrúhajte ich na jemno. Jablká sú kľúčovou ingredienciou, ktorá zabezpečí, že chlebík bude krásne vláčny.

3. Krok

Do veľkej misy rozbite vajcia, pridajte cukor a šľahajte, až kým nevznikne nadýchaná a krémová zmes. Postupne pridávajte olej a zapracujte ho do cesta.

4. Krok

Do samostatnej nádoby preosejte múku, kypriaci prášok, sódu, škoricu a kakao. Tieto suché suroviny pridávajte postupne k vaječnej zmesi a zároveň pridajte aj nastrúhané jablká. Na záver prilievajte mlieko a premiešajte, aby ste dosiahli jemné cesto.

5. Krok

Hotové cesto nalejte do pripravenej formy a pečte v predhriatej rúre približne 45 minút. Po upečení vyskúšajte chlebík špajdľou – ak vyjde čistá, váš koláčik je hotový.

reklama:

Tento voňavý jablkový chlebík si zamilujete nielen pre jeho chuť, ale aj pre rýchlu prípravu. Skvelo sa hodí ako dezert ku káve, alebo ako sladká bodka na rodinnom stretnutí.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

15 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.