- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Ľadové kocky
Ľadové kocky
- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 40min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- Suroviny na piškótu :
- 6 vajec
- 100 g cukru + 30 g cukru
- 70 g hladkej múky
- 50 g kakaa
- 1 lyžička prášku do pečiva
- Suroviny na krém:
- 1000 ml mlieka
- 2 vanilkové pudingy
- 70 g hladkej múky
- 150 g cukru
- 250 g masla
- Cukrová poleva :
- 50 g cukru
- 130 ml vody
- Čokoládová poleva :
- 250 g horkej čokolády
- 250 g sladkej smotany
Postup prípravy
1. Krok
Vajcia oddelíme na bielky a žĺtky. Múku, kakao a prášok do pečiva preosejeme. Primiešame soľ a všetko spolu premiešame. K žĺtkom pridajte sto gramov cukru a šľahajte, kým zmes nie je svetložltá. Potom pridáme suché ingrediencie a vymiešame jednotnú hustú zmes. Z bielkov vyšľaháme sneh. Do zmesi pridáme zvyšný cukor a vymiešame do tuha. Sneh po častiach vmiešame do čokoládovej zmesi a vylejeme na dobre vymastený plech . Vložte do predhriatej rúry na 180°C na 12-14 minút, kým špáradlo nevyjde čisté. Necháme vychladnúť.
2. Krok
Do tretiny mlieka vmiešame múku a pudingy. Zvyšné mlieko priveďte do varu. Vmiešame cukor a potom pudingovú zmes. Varte na strednom ohni niekoľko minút za pravidelného miešania, kým sa krém neuvarí. Uvarený puding prikryjeme potravinovou fóliou a dáme do chladničky. Smotanu vyšľaháme ručným mixérom do hladka a pridáme maslo. Pripravíme si sirup : Zahrejte cukor a vodu do bodu, kedy sa cukor roztopí. Nalejeme na vychladnutú piškótu. Krém rovnomerne rozotrieme na piškótu.
3. Krok
Poleva : Smotanu privedieme do varu. Odstavíme a vmiešame čokoládu. Počkajte 5 minút, potom premiešajte a nalejte na krém. Umiestnite na noc do chladničky. Nakrájajte na plátky a podávajte.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
18 videní