Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Metrový koláč

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Metrovy kolac.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 30
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 1:10 hod
reklama:

Suroviny

  • Piškóta :
  • 250 ml šálka (mierka )
  • 2,5 šálky polohrubej múky
  • 1 šálka cukru
  • 8 vajec (oddelíme )
  • 8 lyžíc vody
  • 8 lyžíc oleja
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • štipka soli
  • 3 lyžice tmavého kakaa ( do tmavého cesta )
  • 3 lyžice škrobu ( do bledého cesta )
  • Krém:
  • 1 liter mlieka
  • 4 - 6 lyžíc cukru + vanilkový cukor
  • 4 žĺtky
  • 6 lyžíc kukuričného škrobu
  • 400 g masla
  • 300 g čokolády na preliatie
  • kokosové lupienky alebo mandľové
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Rúru predhrejeme na 180°C . Dve 30 cm formy vymastíme maslom a vysypeme strúhankou alebo múkou. Vaječné žĺtky vyšľaháme s cukrom do svetlej a nadýchanej hmoty. Potom postupne pridávajte olej a vodu, zmes neustále miešajte pri nízkych otáčkach. Teraz pridajte múku preosiatu spolu s práškom do pečiva a soľou, všetko premiešajte pri nízkej rýchlosti. Hmotu rozdelíme na dve časti. Do jednej z nich pridáme kakao a dôkladne premiešame. Do druhej časti pridáme škrob a tiež premiešame.

2. Krok

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Polovicu peny pridajte do svetlej hmoty a polovicu do tmavej hmoty, jemne premiešajte, aby ste nenarušili vzduchové bubliny v pene.

3. Krok

Zmes nalejte do foriem a vložte do rúry na 40-45 minút . Pečieme piškóty až kým nevytiahneme suché špáradlo.. . Po upečení vyberieme z rúry a necháme úplne vychladnúť. Potom obe piškóty nakrájajte na 1,5 - 2 cm hrubé plátky .

4. Krok

Uvaríme 3/4 l mlieka. Zvyšné mlieko vymiešame metličkou spolu s cukrom, škrobom a žĺtkami. Túto zmes vlejeme do vriaceho mlieka a za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Puding necháme úplne vychladnúť (nedávame do chladničky) . Mäkké maslo vyšľahajte do svetlej a nadýchanej hmoty, potom ho za stáleho šľahania po lyžiciach pridávajte do pudingu.

5. Krok

Každý plátok piškóty natrieme hrubšou vrstvou krému a poukladáme ich striedavo – raz tmavé, raz svetlé, pričom plátky zľahka pritlačíme k sebe. Piškótu môžete položiť na dosku alebo na plech s papierom na pečenie, aby ste vytvorili dlhý " metrový " rez.. Celý koláč polejeme rozpustenou čokoládou, potom posypeme kokosovými lupienkami alebo mandľami.

6. Krok

Koláč chladíme 2 - 3 hodiny , a potom krájame priečne na porcie..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

17 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.