- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Jablkový krémeš
Jablkový krémeš

- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- 2 vajcia
- 60 g cukru
- 3 lyžice masla
- nastrúhaná kôra z jedného citróna
- 1 /2 balíka prášku do pečiva
- 100 g hladkej múky
- 1 dcl mlieka
- Jablkový krém :
- 800 g kyslých jabĺk
- 1 citrón
- 120 g cukru
- 1 lyžička mletej škorice
- 1,5 balíka vanilkového pudingu
- Na vrch :
- 200 ml smotany na šľahanie
- mletá škorica na ozdobu
Postup prípravy
1. Krok
Vajcia vymiešame s cukrom, mäkkým maslom a nastrúhanou citrónovou kôrou do peny, potom pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a trochou mlieka na husté, tekuté cesto. Potom vylejeme na stredne veľký plech vystlaný papierom na pečenie, uhladíme a pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C cca. Pečieme do zlatista za 20 minút. Keď je pripravený, ochlaďte ho na mriežke a vráťte na plech.
2. Krok
Jablká ošúpeme, nastrúhame na veľkom strúhadle, dáme do hrnca, potom pridáme nastrúhanú citrónovú kôru, vytlačenú šťavu z polovice citróna, cukor, škoricu a na miernom ohni za občasného miešania varíme 3 – 4 minúty. Potom zahustíme vanilkovým pudingom zmiešaným s trochou studenej vody, odstavíme z ohňa a vychladnutý vlažný nalejeme na plech, uhladíme a dáme do chladničky stuhnúť.
3. Krok
Nakoniec vyšľaháme studenú smotanu dotuha, potom ju vložíme do cukrárskeho vrecúška s hviezdicovou dýzou a striekame ružičky vedľa seba na jablkový krém. Posypeme škoricou. Ponúkame nakrájané na kocky.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
8 videní