Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Kakaovo-oriešková roláda

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Kakaovo-oriešková roláda
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Kakaovo-oriešková roláda Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 10min
  • Varenie: 12min
  • Hotové Za: 0min

Nadýchaná piškótová roláda s lahodným krémom je skvelým dezertom na slávnostné príležitosti aj na bežné maškrtenie. Tentokrát ju naplníme jemným krémom z vanilkového pudingu a mletých orechov, vďaka ktorému získa ešte intenzívnejšiu chuť.

reklama:

Suroviny

  • 5 vajec
  • 120 g kryštálového cukru
  • 100 g mletých orechov
  • 1 lyžica kakaa
  • 100 g polohrubej múky
  • 1/4 lyžičky prášku do pečiva
  • Na krém:
  • 125 g masla
  • 100 g kryštálového cukru
  • 1/2 balíčka vanilkového pudingu
  • 200 ml mlieka
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Rúru predhrejeme na 180 °C a plech vystelieme papierom na pečenie. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého postupne zašľaháme cukor.

2. Krok

V samostatnej miske zmiešame múku s práškom do pečiva, kakaom a polovicou mletých orechov. Túto suchú zmes opatrne zapracujeme do vyšľahaných bielkov spolu so žĺtkami, aby si cesto zachovalo svoju ľahkosť.

3. Krok

Cesto rovnomerne rozotrieme na pripravený plech a pečieme do zlatista. Ešte horúci upečený plát preklopíme na utierku posypanú práškovým cukrom, stiahneme papier na pečenie, ale ponecháme ho na povrchu cesta. Následne plát opatrne zrolujeme a necháme vychladnúť.

4. Krok

Z mlieka, cukru a vanilkového pudingového prášku uvaríme puding podľa návodu. Necháme ho vychladnúť na izbovú teplotu, pričom ho občas premiešame, aby nevznikla kožka.

5. Krok

Maslo vyšľaháme do peny, pridáme vychladnutý puding a zvyšok mletých orechov. Vznikne jemný orieškový krém, ktorý sa skvele dopĺňa s kakaovým cestom.

6. Krok

Vychladnuté cesto rozvinieme, natrieme pripraveným krémom a opäť opatrne stočíme do rolády. Hotový dezert necháme minimálne 2 hodiny odležať v chladničke, aby sa chute krásne prepojili. Pred podávaním už len posypeme práškovým cukrom a môžeme servírovať.

reklama:

Táto kakaovo-oriešková roláda je nielen krásne nadýchaná, ale vďaka krému aj dokonale jemná a lahodná. Skvelá voľba pre všetkých milovníkov sladkých dezertov!

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

20 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.