- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- roláda
- Kakaovo-oriešková roláda
Kakaovo-oriešková roláda

- Kusov: 1
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 10min
- Varenie: 12min
- Hotové Za: 0min
Nadýchaná piškótová roláda s lahodným krémom je skvelým dezertom na slávnostné príležitosti aj na bežné maškrtenie. Tentokrát ju naplníme jemným krémom z vanilkového pudingu a mletých orechov, vďaka ktorému získa ešte intenzívnejšiu chuť.
Suroviny
- 5 vajec
- 120 g kryštálového cukru
- 100 g mletých orechov
- 1 lyžica kakaa
- 100 g polohrubej múky
- 1/4 lyžičky prášku do pečiva
- Na krém:
- 125 g masla
- 100 g kryštálového cukru
- 1/2 balíčka vanilkového pudingu
- 200 ml mlieka
Postup prípravy
1. Krok
Rúru predhrejeme na 180 °C a plech vystelieme papierom na pečenie. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého postupne zašľaháme cukor.
2. Krok
V samostatnej miske zmiešame múku s práškom do pečiva, kakaom a polovicou mletých orechov. Túto suchú zmes opatrne zapracujeme do vyšľahaných bielkov spolu so žĺtkami, aby si cesto zachovalo svoju ľahkosť.
3. Krok
Cesto rovnomerne rozotrieme na pripravený plech a pečieme do zlatista. Ešte horúci upečený plát preklopíme na utierku posypanú práškovým cukrom, stiahneme papier na pečenie, ale ponecháme ho na povrchu cesta. Následne plát opatrne zrolujeme a necháme vychladnúť.
4. Krok
Z mlieka, cukru a vanilkového pudingového prášku uvaríme puding podľa návodu. Necháme ho vychladnúť na izbovú teplotu, pričom ho občas premiešame, aby nevznikla kožka.
5. Krok
Maslo vyšľaháme do peny, pridáme vychladnutý puding a zvyšok mletých orechov. Vznikne jemný orieškový krém, ktorý sa skvele dopĺňa s kakaovým cestom.
6. Krok
Vychladnuté cesto rozvinieme, natrieme pripraveným krémom a opäť opatrne stočíme do rolády. Hotový dezert necháme minimálne 2 hodiny odležať v chladničke, aby sa chute krásne prepojili. Pred podávaním už len posypeme práškovým cukrom a môžeme servírovať.
Táto kakaovo-oriešková roláda je nielen krásne nadýchaná, ale vďaka krému aj dokonale jemná a lahodná. Skvelá voľba pre všetkých milovníkov sladkých dezertov!
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
20 videní