- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- kaleráb
- Morčacie ragu s kalerábom
Morčacie ragu s kalerábom
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 0min
- Varenie: 0min
- Hotové Za: 30min
Keďže jar je charakteristická mladými šťavnatými kalerábmi, tak je to ideálne jedlo na jar. Ide o veľmi rýchle jedlo, ktoré sa dá stihnúť do pol hodiny a je ideálne na tie dni, keď nemáme náladu za krásneho teplého počasia stáť za sporákom. Aj týmto receptom ma inšpirovala pani redaktorka Stahl.
Suroviny
- 60 dkg morčacích pŕs
- soľ, čerstvo mleté korenie,
- 2 PL hladkej múky
- 10 dkg údenej slaniny
- 1 zväzok petržlenovej vňatky
- 3 dkg masla.
- Ku kalerábovej omáčke potrebujeme:
- 1 zväzok jarnej cibuľky
- 60 dkg kalerábu
- 1,5 dl smotany
- 1,5 dl šľahačkovej smotany
- 2 KL kremžskej horčice
- 1 PL maizeny,
Postup prípravy
1. Krok
1. Ako prvé si pripravíme morčacie prsia, ktoré si dôkladne umyjeme a pokrájame na cca 2x2 cm kocky. Následne ich osolíme, okoreníme a poprášime múkou. Následne si nakrájame na kocky aj slaninku, bielu časť jarnej cibuľky si nakrájame na tenké krúžky. Petržlenovú vňatku si nasekáme na drobno. Kaleráb si očistíme a nakrájame na polovičnú veľkosť ako máme mäso. 2. K omáčke: smotanu, šľahačku, horčicu a majzenu si vyšľaháme v miske s ručným mixérom poriadne do penista. 3. Vezmeme si panvicu asi o priemere 28 cm a popražíme si na nej slaninku, následne slaninku vyberieme a na slaninkovej masti opečieme do zlata morčacie kocky. Následne si vyberieme aj tieto. 4. Na masti, ktorá nám zostala na panvici si opečieme cibuľku, pridáme kaleráb a petržlenovú vňatku a ak myslíte, tak aj bobkové listy (ja som tie vynechala). Pridáme 2 dcl teplej vody a povaríme dobrých 10 minút. 5. Následne do panvice pridáme naspäť slaninku a mäsko a zalejeme pripravenou omáčkou. Povaríme ešte ďalšie 3 - 4 minúty, kým nám zmes zhustne. Ja som podávala s cestovinami a na vrch som ešte nasypala za hrsť čerstvo nasekanej petržlenovej vňatky.
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
2 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
3290 videní