- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Jarné penne
Jarné penne
- Čas Prípravy: 0min
- Varenie: 0min
- Hotové Za: 0min
Veľmi ľahučké jedlo pre milovníkov sviežej chute. Receptom ma inšpirovala pani Stahl Judit.
Suroviny
- 40 dkg penne (ja som použila celozrnné),
- soľ,
- 1 menšia hrsť čerstvých bazalkových listov
- K dusenej, restovanej zelenine potrebujeme: 25 dkg špargle,
- 1 malá hlávka brokolice,
- 20 dkg mrazeného hrášku,
- 3 PL slnečnicového oleja
- čerstvo mleté korenie
- K syrovej omáčke potrebujeme:
- 2 strúčiky strúhaného cesnaku
- 1/2 dl olivového oleja
- 3 dl šľahačkovej smotany
- 10 dkg tvrdého ovčieho syra alebo parmezán
- soľ, čerstvo mleté korenie, 1 KL sušeného drveného rozmarínu, mletý muškátový orech - tak na špičku noža
Postup prípravy
1. Krok
Pripravíme si zeleninu: načistíme si špargľu a nakrájame cca na 2 cm kúsky, brokolicu si umyjeme a rozoberieme na malé, približne 1 cm kúsky, pripravíme si zelený hrášok, aby sme ho mali po ruke.
2. Krok
dáme si zovrieť osolenú vodu na cestoviny
3. Krok
K omáčke si pripravíme cesnak, očistíme ho a nastrúhame na jemno a následne ho opečieme na oleji, následne ho odstavíme a prilejeme k nemu šľahačkovú smotanu a chvíľočku spolu povaríme na stiahnutom plameni. Následne omáčku stiahneme z ohňa a pridáme polovicu syra. Vrátime na oheň a miešame, kým sa nám nerozpustí syr. Omáčku osolíme, okoreníme a pridáme rozmarín a muškátový orech. Všetko to spolu dobre premiešame a odstavíme bokom.
4. Krok
Kým sa nám varia cestoviny, pripravíme si zeleninu. Na veľkej panvici približne o priemere 30 cm a výške 6 cm si rozohrejeme olej, pridáme špargľu, brokolicu, zelený hrášok, okoreníme a osolíme. Následne stiahneme oheň úplne na najnižší a zeleninu dusíme 10 - 12 minút. Následne odokryjeme a na veľkom ohni opražíme za 2-3 minútky celú zmes.
5. Krok
. A tu nám už zostáva len zmiešať cestoviny, zeleninu a syrovú omáčku, ešte asi tak minútu povariť spolu a ak sa nám hmota zdá hustá, pridáme 1 naberačku z cestovinovej vody. Následne už len pridáme čerstvú, posekanú bazalku a posypeme zvyšným nastrúhaným syrom.
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
4 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
14444 videní