- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Makový jablčník
Makový jablčník
- Porcií: 6
- Čas Prípravy: 35min
- Varenie: 45min
- Hotové Za: 1:20 hod
výborný ovocný koláč…
Suroviny
- 3 žĺtky
- 100ml olej
- 100ml voda
- 150g cukor práškový
- 150g múka polohrubá
- 1/2 bal. prášok do pečiva
- sneh z 3 bielkov
- PLNKA:
- 500g jablká
- 120g cukor kryštálový
- 70g mak mletý
- hrozienka
- čokoládová poleva
Postup prípravy
1. Krok
jablká očistíme, nakrájame, pridáme polovicu cukru, hrozienka a podusíme. Jablká nesmú byť rozvarené na kašu, ale iba zmäknuté. Množstvo cukru si prispôsobíme podľa toho aké sladké máme jablká.
2. Krok
cukor vymiešame zo žĺtkami do peny, postupne pridávame olej s vodou a múku s práškom do pečiva. Nakoniec pridáme sneh z bielkov. 1/3 cesta odelíme a pridáme mak so zvyškom cukru.
3. Krok
Veľkú tortovú formu vystelieme papierom na pečenie, na dno dáme vychladnuté jablká a mierne ich rukou utlačíme, nato dáme makové cesto a na vrch žĺtkové cesto.
4. Krok
Pečieme na 180-200°C asi 45 minút. Koláčik necháme vo forme vychladnúť a potom ho preklopíme na vhodnú podložku. Vrch ozdobíme čokoládovou polevou
5. Krok
uvedené suroviny sú na väčšiu okrúhlu formu, alebo na malý plech, ak by ste chceli piecť na veľkom plechu musíte zdvojnásobiť množstvo surovín
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
3 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
13130 videní