Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Orechové slimáky

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Orechove slimaky.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 40
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 50min
reklama:

Suroviny

  • 42 g droždia
  • 50 g cukru
  • 200 ml mlieka
  • 500 g polohrubej múky
  • 2 žĺtky
  • 60 g masla
  • štipka soli
  • 1 vajce na potretie
  • Plnka :
  • 1 lyžica rumu
  • 250 g orechov podľa chuti
  • 1 lyžica mletej škorice
  • 3 lyžice práškového cukru
  • 10 lyžica citrónovej kôry
  • Na ozdobu :
  • 2 lyžice džemu
  • 100 g práškového cukru
  • 1 bielok
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Na orechové slimáky rozdrobte droždie do misky a zmiešajte ho so štipkou cukru a vlažným mliekom (5 polievkovými lyžicami), aby vznikol kvások. Nechajte ho odstáť asi 20 minút, kým nezačne bublať .

2. Krok

Múku zmiešajte s kváskom a žĺtkami, ako aj s maslom, soľou a mliekom, aby vzniklo hladké cesto a mieste kým nezačne kysnúť. Cesto prikryte a nechajte ho odpočívať na teplom mieste asi 30 minút, potom ho rozvaľkajte na dva rovnako veľké obdĺžniky.

3. Krok

Na plnku: Lieskové orechy, škoricu, rum, citrónovú kôru a cukor dôkladne zmiešajte. Zmesou posypte pláty cesta a rovnomerne ich pozdĺžne zrolujte. Nakrájajte na plátky široké približne 1,5 cm.

4. Krok

Kúsky poukladajte na plech vystlaný papierom na pečenie a nechajte ich odpočívať ďalších 5 minút. Potrite rozšľahaným vajíčkom. Pečte v predhriatej rúre na 180 °C (horný a dolný ohrev) približne 15 minút. Potom ich nechajte vychladnúť.

5. Krok

Na ozdobu jemne preosejte práškový cukor a zmiešajte ho s bielkami do hustého snehu, potom dochuťte citrónovou šťavou. Slimáky potrite zohriatym džemom a ozdobte práškovým cukrom. Nechajte uschnúť a podávajte.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

13 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.