- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- pečivo
- Kapustové pagáče
Kapustové pagáče
- Kusov: 20
- Porcií: 10
- Čas Prípravy: 60min
- Varenie: 25min
- Hotové Za: 1:25 hod
nemusíte sa stále venovať len príprave sladkých koláčov , buchiet a tôrt. Veľa ľudí z vášho okolia by určite ocenilo aj niečo zo slaných pochúťok.
Suroviny
- 30 g droždia
- 3 šálky hladkej múky
- 2 šálky kapusty bielej hlávkovej
- 1 šálka vody
- 3 lyžice rastlinného oleja
- 1 lyžica cukru
- 1/2 lyžičky soli
- 2 vajcia
- najemno nasekaná pažítka
Postup prípravy
1. Krok
Voda by mala mať tak 30 -40 stupňov.v nej urobíme kvások z droždia a cukru.necháme nech nám kvasnice vyskočia.potom pridáme múku 1 vajce,soľ a kapustu nakrájanú najemno spolu s pažítkou udusenú na oleji.vymiesime cesto a necháme kysnúť aspoň jednu hodinu.
2. Krok
z cesta potom formujeme pagáčiky ktoré ukladáme na vymastený plech .vrch potierame vyšľahaným vajcom.môžete si vrch posypat rascou alebo sézamom,
3. Krok
necháme ešte 20 -25 minút podkysnúť potom pečieme v predhriatej rúre na 200°C 20 - 25 minút.
Priemerné hodnotenie receptu
(3.9 / 5)
8 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
22378 videní