Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Španielsky vtáčik

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
20140526_082310
5
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 8
  • Porcií: 8
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 1:30 hod
  • Hotové Za: 1:50 hod

20140526_07241520140526_07262120140526_07293120140526_073516

reklama:

Suroviny

  • 8 ks Hovädzie rezne (roštenka,stehno)
  • 8 uhoriek sterilizovaných
  • 8 koliečok liptovskej salámy
  • 8 plátkov slaniny
  • 2 vajcia uvarené na tvrdo
  • horčica na potretie
  • soľ a korenie podľa chuti
  • Na šťavu:
  • 1cibuľa
  • 1dcl oleja
  • 1 lyžica rajčinového pretlaku
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 1 malá lyžička červenej mletej papriky
  • vývar na podlievanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Hovädzie rezne si naklepeme ,osolíme a okoreníme a potrieme horčicou. Na každý rezník dáme koliečko salámy ,plátok slaninky ,uhorku,(môžete aj kápiu) a štvrť vajíčka.

2. Krok

Mäsko zvinieme do vtáčika a previažeme niťou.Niekto spája špáradlami ale mne sa osvedčila tá niť .Takto pripravené vtáčiky si poukladáme do pekáča a dáme na 10 minút do trúby zapiecť.*medzitým si pripravíme šťavu ktorou ich budeme zalievať.

3. Krok

Na oleji speníme cibuľku do nej pridáme rajčinový pretlak a lyžičku mletej papriky opražíme a zasypeme 2 lyžicami hladkej múky.znovu opražíme a zalejeme vývarom.necháme prevariť a potom dochutíme korením a soľou, pripadne trochou vegetky.

4. Krok

Pripravenou prírodnou šťavou podlejeme vtáčiky, prikryjeme druhým pekáčom alebo alobalom a dusíme v rúre pri 180 °C 90 minút.

5. Krok

Potom zlejeme šťavu a necháme vychladnúť aby sme mohli vtáčiky zbaviť nite.)) pri podávaní prerežeme priečne a podlejeme šťavou.Podávame s ryžou guľatou Mánya.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(2.8 / 5)

4 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

22392 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.