- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- hovädzie mäso
- Španielsky vtáčik
Španielsky vtáčik
- Kusov: 8
- Porcií: 8
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 1:30 hod
- Hotové Za: 1:50 hod
Suroviny
- 8 ks Hovädzie rezne (roštenka,stehno)
- 8 uhoriek sterilizovaných
- 8 koliečok liptovskej salámy
- 8 plátkov slaniny
- 2 vajcia uvarené na tvrdo
- horčica na potretie
- soľ a korenie podľa chuti
- Na šťavu:
- 1cibuľa
- 1dcl oleja
- 1 lyžica rajčinového pretlaku
- 2 lyžice hladkej múky
- 1 malá lyžička červenej mletej papriky
- vývar na podlievanie
Postup prípravy
1. Krok
Hovädzie rezne si naklepeme ,osolíme a okoreníme a potrieme horčicou. Na každý rezník dáme koliečko salámy ,plátok slaninky ,uhorku,(môžete aj kápiu) a štvrť vajíčka.
2. Krok
Mäsko zvinieme do vtáčika a previažeme niťou.Niekto spája špáradlami ale mne sa osvedčila tá niť .Takto pripravené vtáčiky si poukladáme do pekáča a dáme na 10 minút do trúby zapiecť.*medzitým si pripravíme šťavu ktorou ich budeme zalievať.
3. Krok
Na oleji speníme cibuľku do nej pridáme rajčinový pretlak a lyžičku mletej papriky opražíme a zasypeme 2 lyžicami hladkej múky.znovu opražíme a zalejeme vývarom.necháme prevariť a potom dochutíme korením a soľou, pripadne trochou vegetky.
4. Krok
Pripravenou prírodnou šťavou podlejeme vtáčiky, prikryjeme druhým pekáčom alebo alobalom a dusíme v rúre pri 180 °C 90 minút.
5. Krok
Potom zlejeme šťavu a necháme vychladnúť aby sme mohli vtáčiky zbaviť nite.)) pri podávaní prerežeme priečne a podlejeme šťavou.Podávame s ryžou guľatou Mánya.
Priemerné hodnotenie receptu
(2.8 / 5)
4 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
22392 videní