- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- bábovky
- Bábovka s celozrnnej múky
Bábovka s celozrnnej múky
- Kusov: 1
- Porcií: 6
- Čas Prípravy: 15min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 1:15 hod
Suroviny
- 250 g červených ríbezlí alebo iného drobného ovocia
- 180 g masla izbovej teploty
- štipka soli
- 140 g trstinového cukru
- 3 vajcia
- 100 g polohrubej múky
- 150 g celozrnnej múky
- 1 prášok do pečiva
- 3 lyžice mlieka
- olej
- 2 polievkové lyžice práškového cukru
Postup prípravy
1. Krok
Ovocie umyte a nechajte odkvapkať.
2. Krok
170 g masla vymiešame kým nebude nadýchané.Pridáme štipku soli a trstinový cukor a ďalej miešajte do krémovita.
3. Krok
Pridávame vajcia jedno po druhom a za každým poriadne premiešajte.
4. Krok
V inej miske zmiešajte dva druhy múky s práškom do pečiva .Múku pridávame k maslovej zmesi v dvoch krokoch medzi každým poriadne vyšľahať.Nakoniec pridáme mlieko.
5. Krok
Vysušené ovocie prisypeme nakoniec a len zľahka premiešajte.
6. Krok
Pečieme vo vymastenej bábovkovej forme v predhriatej rúre na 180 °C asi 40 minút.
7. Krok
Upečenú bábovku vyberte z rúry a nechajte 10 minút chladnúť vo forme..potom vyklopte a nechajte poriadne vychladnúť..cca 2 hodiny..nakoniec posypte práškovým cukrom.
Priemerné hodnotenie receptu
(3.5 / 5)
2 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
10738 videní