- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- hovězí maso
- Cigánska roláda
Cigánska roláda
- Kusov: 10
- Porcií: 5
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 1:30 hod
- Hotové Za: 1:50 hod
Suroviny
- 1 kg Hovädzieho mäsa zo stehna
- 200 g Mletého bravčového
- 4 varené vajcia
- 5 koliečok liptovskej salámy
- sterilizovaný hrášok
- kápia
- 5 plátkov údenej slaniny
- 2 cibuľe
- 2 lyžičky mletej papriky
- 1 dcl oleja
- 1 lyžica rajčinového pretlaku
- soľ a korenie
- 2 strúčiky cesnaku
- rasca mletá
- 2 lyžice hladkej múky
Postup prípravy
1. Krok
Hovädzie mäso si rozrežeme na jeden veľký kus.Z bravčového mletého mäsa mäsa si urobíme plnku tak, že mäso ochutíme červenou mletou paprikou, soľou a korením prelisovaným cesnakom a najemno nakrájanou cibuľkou.Urobíme si klobáskovú zmes.
2. Krok
Na rozklepaný plát hovädziny ukladáme plnku..najskôr liptovskú salámu,potom slaninu, mleté mäso,varené vajcia, hrášok a kápiu.Hovädzinu zvinieme do rolády a previažeme špagátikom.
3. Krok
Rúru si rozpálime na 190 °C a hovädziu roládu si dáme zatiahnuť aspoň na 15 minút.medzitým si urobíme šťavu, v ktorej ju budeme dusiť.
4. Krok
Speníme na oleji cibuľu poprášime červenou mletou paprikou a potom pridáme rajčinový pretlak..všetko spolu orestujeme a potom zaprášime ešte hladkou múkou.Podlejeme aspoň 1 litrom vody osolíme a okoreníme a necháme prevariť..
5. Krok
Zapečenú roládu podlejeme touto prírodnou šťavou prikryjeme a dusíme do mäkka.cca 1,5 hodiny.
6. Krok
Podávame nakrájanú na porcie , podliatu výpekom..Ako príloha sa hodí ryža guľatá Mánya ale aj tarhoňa či zemiaky na akýkoľvek spôsob.
Priemerné hodnotenie receptu
(3.4 / 5)
7 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
35793 videní