Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Citrónový krém – je to ľahký puding s citrónom..Pôvodom z Anglicka.Príprava je veľmi jednoduchá a dá sa uchovať v chladničke aj 10 dní.Tento krém sa dá použiť na plnenie koláčov profiteroliek, palaciniek či pečiva.Dá sa dokonca jesť aj lyžicou.))
reklama:
Suroviny
4 citróny
100 g masla
250 g cukru
4 žĺtka
reklama:
Postup prípravy
1. Krok
Nastrúhame kôru z dvoch citrónov, a vytlačíme šťavu zo 4 citrónov.V hrnci zmiešame citrónovú šťavu , kôru ,cukor a maslo nakrájané na kúsky. Vo vodnom kúpeli varíme .Postupne pridávame vaječné žĺtky a dôkladne miešame.Krém sa varí približne 20 minút , pokiaľ nieje dostatočne hustý.
2. Krok
Varíme len vo vodnom kúpeli pretože pri varení na priamom ohni by sa nám mohli vaječné žĺtka zraziť.