- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- bravčové mäso
- Koložvárska kapusta
Koložvárska kapusta
- Kusov: 5
- Porcií: 5
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 1 kg kyslej kapusty
- 150 g ryže guľatej Mánya
- 600 g mletého bravčového mäsa
- 1 veľkú cibuľu
- drvenú rascu
- 1 lyžičku červenej sladkej papriky
- 1lyžička masla
- 4 strúčky cesnaku
- 150 g špekáčiek
- 300 ml smotany na šľahanie
- masť
- tuk na vymastenie pekáča
Postup prípravy
1. Krok
ryžu guľatu Mánya si umyjeme a dusíme tak ako sme zvyknutý.
2. Krok
Kým sa nám ryža guľatá Mánya dusí, nakrájame nadrobno cibuľu, speníme ju na oleji a pridáme mleté mäso.Opečieme, osolíme a necháme 20 minút dusiť. Podľa potreby mäso podlejeme vodou. K mäsu pridáme drvenú rascu a papriku a dusíme ešte 10 až 15 minút. Na záver ešte primiešame prelisovaný cesnak a lyžicu masla.
3. Krok
kapustu si prepláchneme a na lyžičke masti ktorú si rozpustime v hrnci začneme dusiť..Potom podlejem vodou a dusíme do mäkka.
4. Krok
Pekáč vymastíme tukom a uložíme do nej vrstvu asi tretiny kapusty, ale nesmie v nej byť veľa šťavy. Na ňu dáme polovicu uduseného mäsa, polovicu pomletých špekáčiek a znovu vrstvu z ďalšej tretiny kapusty.
5. Krok
Kyslú smotanu zmiešame so smotanou na šľahanie a polovičným množstvom zalejeme kyslú kapustu. Na tento základ dáme vrstvu ryže guľatej Mánya, druhú polovicu mäsa so špekáčkami. Potom uložíme vrstvu zvyšnej kapusty. Naplnenú misu zase polejeme zvyšnou zmesou kyslej smotany a smotany na šľahanie. Vrch polejeme roztopenou masťou rozmiešanou s červenou paprikou.
6. Krok
Vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 180 °C pečieme asi 45 minút.
Priemerné hodnotenie receptu
(3.8 / 5)
28 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
120863 videní