Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Jablková šarlotka

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
JAblková šarlota
10
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 12
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 25min
  • Varenie: 15min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • 4 žĺtka
  • 4 bielka
  • 120 g práškového cukru
  • 80 g polohrubej múky
  • 20 g kukuričného škrobu
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • 200 g malinového džemu
  • Jablkový krém:
  • 8 listov želatíny
  • 300 ml jablkovej šťavy
  • 500 ml smotany na šľahanie
  • 1 vanilkový cukor
  • 5 žĺtkov
  • 100 g cukru
  • 4 lyžice citrónovej šťavy
  • 2 lyžice jablkového džúsu
  • 100 g jablkového pyré (môže byť aj detská výživa)
  • 2 bielky
  • Na zdobenie:
  • 1 červené jablko
  • 8 lyžíc jablkovej šťavy
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • 1 tortové želé
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Vychladené bielka šľaháme s 3 lyžicami vody a 1 štipku soli až do tuhého snehu.

2. Krok

Žĺtky s cukrom vyšľaháme do bielej peny. Múku zmiešame so škrobom a práškom do pečiva. do 2/3 vyšľahaných bielok pridajte žĺtky a premiešajte jemne silikónovou stierkou.

3. Krok

Potom pridajte múku a jemne premiešajte a pridajte zvyšné bielka . Plech 40x30 cm vyložte papierom na pečenie a nalejte pripravené cesto.. Pečieme v predhriatej rúre pri 200°C asi 11 - 12 minút.

4. Krok

Čistú kuchynskú utierku rozložíme na pracovnú plochu a posypeme práškovým cukrom. Piškótu preklopíme na cukor opačne a potom zvlečieme papier. Natrieme ešte teplú piškótu malinovou marmeládou a rýchlo zase zvinieme pomocou kuchynskej utierky. Necháme úplne vychladnúť.

5. Krok

Namočte želatínu do studenej vody. Jablkovú šťavu, 200 ml smotany a vanilkový cukor privedieme do varu.odstavíme. Rozšľaháme žĺtky s 50 g cukru pridáme jablkové pyré a rozšľaháme metličkou. Pripravíme si vodný kúpeľ. Do neho do vhodnej misky prelejeme vymiešané žĺtkovo jablkové pyré a miešame kým nám zmes nezačne hustnúť.. Nenechajte priviesť k varu! Prilejte rozpustenú želatínu a nakoniec pridajte prevarenú smotanu s jablkovým džúsom.. Všetko dobre premiešajte.

6. Krok

Potom preložte misku s touto zmesou nad nádobu s ľadovou vodou , aby sa zmes rýchlo schladila za občasného miešania. Po vychladnutí šľaháme šľahačom do tuhého krému. 2 vaječné bielky vyšľahajte, s 1 štipkou soli, do tuhej peny pridáme zvyšný cukor a šľahajte do snehu.. Bielkový sneh a krém prepojte šľahaním do jednej masy.

7. Krok

Tortovú formu Ø 26cm vyložte najlepšie potravinárskou fóliou.. Piškótovú roládu nakrájame na tenké plátky 30 ks. Na dno formy poukladáme nakrájané roládky a taktiež po stranách.Vnútro zákuska naplňte jablkovo šľahačkovou plnkou .vyplňte aj škáry ktoré sa vám vytvorili spájaním rolád. Vrch prekryte potravinárskou fóliou a dajte do chladu na 6-8 hodín do úplného stuhnutia. Vychladnutý zákusok vyberte z formy .Nezabudnite na uvoľnenie okrajou nožom.

8. Krok

Umyte jablko, nakrájajte ho na veľmi tenké plátky aj so šupkou a jadrom. Pokvapkajte s citrónovou šťavou a pretrite plátky trochou želatíny.poukladajte na povrchu zákusku na dozdobenie. Nemusíte sa však už hrať s takýmto zdobením..môžete len posypať vrch nastrúhanou čokoládou..))Alebo prelejte len tortovým želé ešte kým je zákusok vo forme a tak jablká naukladajte.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(3 / 5)

3 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

10034 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.