- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- hovězí maso
- Zvolenská roštenka
Zvolenská roštenka
- Kusov: 5
- Porcií: 5
- Čas Prípravy: 10min
- Varenie: 1:30 hod
- Hotové Za: 1:40 hod
Suroviny
- 700 g hovädzej roštenky
- 3 lyžice hladkej múky
- 1 menšia cibuľa
- 1 lyžica rajčinového pretlaku
- 1 lyžička mletej červenej papriky
- vývar
- 150 g sterilizovanej fazuľky.(môže byť aj struková)
- 5 plátkou jemnej salámy (Liptovská)
- 5 plátkov syra
- cesnak
- soľ a korenie
- Grilovacie kroenie
- olej
Postup prípravy
1. Krok
Hovädziu roštenku si umyjeme a osušíme.M(sko potom nakrájame na rezne..Naklepeme , osolíme a okoreníme.
2. Krok
V hrnci si rozpálime tuk..Medzitým si nakrájame nadrobno cibuľu .Pripravíme si do taniera zmes hladkej múky a grilovacieho korenia.Na rozpálenom tuku operoštenky ktoré si predtým z jednej strany v pripravenej múke omúčime.Opečieme najskôr z omúčenej strany a potom zo strany druhej.Roštenky potom ukladáme na pripravený pekáč.
3. Krok
Nadrobno nakrájanú cibuľku opražíme a potom zasypeme zostávajúcou múkou z obaľovania.Orestujeme pekne spolu , pridáme k tomu pretlak a červenú papriku môžete pridať strúčik pretlačeného cesnaku a potom zalejeme vývarom..prevaríme, a rozriedime podľa potreby..Potom z výpekom zalejeme roštenky na pekáči, prikryjeme a dáme do rúry dusiť.
4. Krok
dusíme cca 1 hodinu a 15 minút..Potom vyskúšame či je mäsko mäkké..ak áno,porozkladáme ho na plech..Na mäsko naukladáme najskôr salámu, potom fazuľu a nakoniec syr.Zalejeme trochou šťavy z výpeku a dáme ešte na 5 minút do rúry nech sa nám syr rozpustí..
5. Krok
Podávame buď to zo zemiakmi alebo s ryžou guľatou Mánya.
Priemerné hodnotenie receptu
(3.1 / 5)
7 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
22343 videní