- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- torta
- Sacherova torta
Sacherova torta
- Kusov: 12
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 45min
- Hotové Za: 1:20 hod
Suroviny
- 200 g nasekanej horkej čokolády
- 200 g masla
- 240 g práškového cukru
- 6 bielkov
- 150 g hladkej múky
- Marhuľová plnka:
- 250 g marhuľového džemu
- 2 polievkové lyžice rumu
- Čokoládová poleva:
- 300 g cukru
- 175 ml vody alebo pomarančového džúsu
- 180 - 200 g nasekanej horkej čokolády
Postup prípravy
1. Krok
Predhrejeme si rúru na 175 °C a pripravíme si tortovú formu ktorú namažeme maslom a vysypeme múkou.
2. Krok
Rozpustíme si čokoládu vo vodnom kúpeli a za stáleho miešania nechámne vychladnúť.Vymiešame maslo pridáme cukor 80 g a pokračujeme v miešaní ešte 2 minúty na najvyššej rýchlosti.Potom pridajte roztopenú čokoládu a miešajte kým sa všetko neprepojí.Nakoniec vmiešame múku..
3. Krok
Vaječné bielka si vyšľaháme v zbytku cukru .Približne 1/4 bielkovej zmesi si vmiešame do cesta ,premiešame a potom zas časť bielkovej zmesi..
4. Krok
Premiešame aby cesto bolo bez hrudiek a vylejeme ho do pripravenej tortovej formy.
5. Krok
Pečieme na 180 °C približne 45 minút.
6. Krok
Marhuľový džem si v malej panvičke zohrejme a prilejeme rum.Pokiaľ chcete môžete použiť aj džús..Za stáleho miešania privedieme k varu a varíme 2 - 3 minúty.,Musí nám vzniknúť homegénna zmes .Tú potom pretrieme cez sito a ešte odložíme nech vychladne.
7. Krok
Čokoládovú piškótu si prerežeme na polovicu ..samozrejme horizontálne.))potrieme spodnú časť pripraveným marhušovým džemom prikryjeme vrchnou časťu piškóty a vrch taktiež potrieme džemom.
8. Krok
Takto pripravenú Sacherku nechajte chvíľu na chladnom mieste postáť nech nám džem presiakne do piškóty.
9. Krok
Teraz si pripravíme čokoládovú polevu.:Do melého hrnčeka si dáme rozvariť za stáleho miešania cukor a vodu alebo džús ,pridajte nalámané kúsky čokolády a nechajte roztopiť.vymiešajte do hladka a potom nechajte trošku vychladnúť.
10. Krok
S polevou pokryte celú tortu a aj jej boky.
11. Krok
Nechajte poriadne na chladnom mieste zatuhnúť aspoň 1 hodinu.
12. Krok
Pred podávaním dozdobte vyšľahanou šľahačkou.
Priemerné hodnotenie receptu
(3.8 / 5)
14 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
44008 videní