- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- čokolada
- Banana Split roláda
Banana Split roláda
- Kusov: 24
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 15min
- Hotové Za: 35min
Na konci receptu nájdete VIDEO
Suroviny
- 500 ml šľahačky
- 150 g horkej čokolády
- 3 vajcia
- 4 lyžice minerálnej vody
- 150 g práškového cukru
- 75 g hladkej múky
- 75 g kukuričného škrobu
- 1 1/2 lyžičky jedlej sódy
- 2 veľké banány
- 1 lyžička citrónovej šťavy
- 1 vanilkový cukor
Postup prípravy
1. Krok
250 ml šľahačky si dáme do hrnca zohriať..pridáme 125 g čokolády a za stáleho miešania počkáme kým sa čokoláda neroztopí a neuvarí sa nám krém..Odložíme bokom aspoň 6 hodín úplne vychladnúť.Robíme túto čokoládovú šľahačku deň vopred..
2. Krok
oddelíme si vajcia..Žĺtka od bielkov .Z bielkov vyšľaháme spolu so štipkou soli tuhú penu potom pridáme minerálku a cukor a šľaháme ďalej.
3. Krok
Potom si pridáme žĺtka , po 2 minútach primiešame múku zmiešanú so škorbom a so sódou.Cesto si vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie.
4. Krok
Pečieme pri 200 °C 10 - 12 minút.Po upečení zvinieme do vlhkej utierky..Po 5 minútach rozbalíme odstránime papier na pečenie a znovu zvinieme.
5. Krok
Banány si olúpeme a pokvapkáme citrónovou šťavou.
6. Krok
Čokoládovú šľhačku ktorú sme si deň predtým uvarili si dotuha vyšľaháme.Natrieme na roládu a na kraj dáme banán.Dáme do chladničky na 2 hodiny.
7. Krok
25 g čokolády si roztopíme vo vodnom kúpeli a necháme mierne vychladnúť. Vyšľaháme si zostávajúcu šľahačku pridáme vanilkový cukor
8. Krok
Natrieme roládu celú po obvode šľahačkou a vidličkou na nej urobíme vlny..potom s čokoládovou polevou urobíme ozdobné prúžky.Necháme zachladiť a podávame.
Priemerné hodnotenie receptu
(4.1 / 5)
11 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
40405 videní