Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Sladká polenta

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Sladká polenta
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 10min
  • Varenie: 15min
  • Hotové Za: 25min

Výborne chutí s cukrom, alebo s jablkovým muštom..Deti si pochvália kombináciu so sirupom….))

reklama:

Suroviny

  • 50 g masla
  • 500 ml mlieka
  • 200 g polenty
  • štipka soli
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Rúru si predhrejme na 160 °C.Rozpálime si maslo pridáme polentu trochu opražíme a zalejeme mliekom..Pridáme štipku soli..POkiaľš máte radi veľmi sladké pridajte si aj pár lyžíc cukru.

2. Krok

Počkáme kým nám hmota začne variť, samozrejme za občasného miešania, a potom ju premiestnime na pekáč ktorý si predtým maslom vymastíme.Pečieme v rúre asi 15 minút, kým neuvidíme na povrchu zlatistú kôrku.Pred podávaním potrháme na kúsky s vidličkou, ako trhanec a prelejeme sladkým buď to sirupom alebo džúsom.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(4 / 5)

2 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

8224 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.