Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Bravčové výpečky na pive podľa šéfkuchára: Dokonalá klasika českých krčiem

Bravčové výpečky na pive
3
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Bravčové výpečky na pive podľa šéfkuchára: Dokonalá klasika českých krčiem Foto: www.youtube.com
reklama:

Bravčové výpečky ako z obľúbenej krčmičky si môžete dopriať kedykoľvek. Bude vás to stáť chvíľku v kuchyni, ale za tú dobrotu to určite stojí. Ako také výpečky pripraviť? Napovie skúsený šéfkuchár Roman Paulus, pripravuje ich na pive.

Nachystajte si bôčik a pivo! Ide sa na výpečky

Máte radi voňavé, zlatisté a na jazyku sa rozplývajúce bravčové výpečky? Roman Paulus ich pripravuje na pive. Spoločne s kapustou a chlpatou knedľou sú jednoducho famózne. Pozrite sa, ako si také skvelé jedlo pripraviť doma.

Bôčik je dobré počas pečenia prelievať, aj keď sú to na menšie kúsky pokrájané kocky. Počkajte ale do okamihu, keď mäso začne zlátnuť, potom naberte šťavu z pekáča a prelejte jej mäso. Mäso nikdy neprelievajte vodou ani pivom, ale šťavou z mäsa, ktorá je mastná. Ak chcete tekutinu pridať, potom ju nalejte vedľa mäsa a nechajte ju zmiešať s tukom v pekáčiku. Radšej teuktínu pridávajte len po troškách. Výpečky by sa mali piecť – nie variť.

Pokiaľ chcete recept Romana Paulusa trošku obmeniť, môžete vyskúšať napríklad tmavé pivo. Jeho karamelová príchuť je veľmi príjemná a na výpečky sa hodí.

Bravčové výpečky na pive
Bravčové výpečky na pive podľa šéfkuchára: Dokonalá klasika českých krčiemFoto: www.youtube.com

Čo k výpečkom?

K výpečkom si môžete dať, čo len hrdlo ráči. Niekomu stačí čerstvý chlieb a polliter piva, iný potrebuje mastnotu prílohou mierne zraziť.

K pečenému bôčiku sa preto veľmi hodia kyslejšie prílohy. Nielenže je toto chuťové spojenie veľmi obľúbené, ale zároveň napomáha tráveniu a čiastočne minimalizuje pocit mastnoty. K výpečkom sa preto skvele hodí nielen kapusta, ale aj zelené fazuľky nakyslo alebo v letných mesiacoch listový šalát.

K výpečkom môžete urobiť aj špenát alebo inú zeleninovú prílohu, ktorú máte radi.

Špenát
ŠpenátFoto: www.gettyimages.com

vyskúšajte k výpečkom kyslé fazuľky

Zelené fazuľky sú vhodnou ľahkou prílohou k akémukoľvek mäsu. Ich príprava je neobyčajne jednoduchá. Môžete použiť ako čerstvé zelené struky, tak balíček mrazených. Mrazená zelenina nie je výrazne horšia, pretože už je očistená od tvrdších častí struku. Struky sú tiež prekrojené na kratšie kúsky, s ktorými sa potom lepšie manipuluje.

Zelené fazuľky zalejte malým množstvom vody tak, aby boli ponorené a pod pokrievkou nechajte prebublávať. Niekedy stačí len 7 až 10 minút, inokedy to trvá dlhšie. Cieľom je, aby bola fazuľka mäkká. Voda sa varením mierne zredukuje, čo vôbec nevadí, na ovonenie môžete pridať lyžičku masla, ale nie je to nutné.

V pohári rozmiešajte lyžicu múky s vodou a pridajte k fazuľkám len také množstvo, aby sa zvyšok vody v zelenine len mierne zahustil. Zhustená tekutina vo fazuľkách len pokrm prepojí. Pridajte soľ, korenie a maličko octu. Chvíľku ešte nechajte prebublávať, len aby sa zbavil pokrm octovej arómy. Potom pridajte trošku cukru na vyváženie chuti, premiešajte a ochutnajte. Sladkokyslá chuť by mala byť jemná a vyvážená. Vhodne sa bude dopĺňať s rôznym pečeným mäsom či práve výpečkami na pive.

Zdroje: www.toprecepty.cznase-domaci-recepty.webnode.cz, ireceptar.cz

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Odporúčané Mňamky Recepty:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.