- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- pečivo
- Bezlepkové dvojfarebné labky
Bezlepkové dvojfarebné labky
- Kusov: 40
- Porcií: 10
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 10min
- Hotové Za: 40min
Suroviny
- 250 g bezlepkovej múky + 2 lyžice naviac
- 200 g práškového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 100 g mletých mandlí
- 150 g masla
- 1 žĺtok
- trochu citrónovej kôry
- štipka mletej škorice a mletých klinčekov
- 2 lyžice kakaa
- tuk na vymastenie formičiek
- zmes práškového a vanilkového cukru na obaľovanie
Postup prípravy
1. Krok
Rúru predhrejte na 170 ° C. Z múky, oboch cukrov, mandlí, masla, žĺtka, citrónovej kôry a korenia vypracujte cesto. Do jednej polovice pridajte kakao, do druhej 2 lyžice múky. Nechajte cesto chvíľu odpočinúť.
2. Krok
Formičky na labky starostlivo vymažte tukom (nešetrite). Z cesta uždibujte kúsky a vtláčajte ich do formičiek tak, aby po vyklopení boli labky pekne farebné.
3. Krok
Pečte približne 10 minút. Upečené labky nechajte trocha vychladnúť a vyklopte. Nebojte sa s formičkou poriadne tresnúť o stôl či dosku, ak sú labky akurát vychladnuté, vydrží to a nerozpadnú sa.
4. Krok
Hotové labky obaľujte v práškovom cukre zmiešanom s vanilkovým .
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
2931 videní