Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Cukor nasypeme do pridáme citrónovú šťavu. Treba ju pridať, aby cukor pri varení neskryštalizoval a zvýraznila sa chuť jahôd. Do hrnca nalejte horúcu vodu a nádobu dajte na sporák na stredný plameň. Sirup varte, kým nebudú na povrchu veľké biele bubliny. Z jahôd otrháme chvosty, opláchneme a pridáme ich do cukrového rozvaru..
Všetko spolu povarte 5 minút a vypnite oheň. Jahody necháme v sirupe vychladnúť asi 1-2 hodiny. Potom znova rozvarte od okamihu varu 5 minút a znova ochlaďte.
Vložte džem do pohára a pevne uzavrite. Ochlaďte na izbovú teplotu a preneste do špajze.