Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Chlieb so sušenými paradajkami a olivami

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Chlieb so suš.rajčinami
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 2
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 35min
  • Hotové Za: 3:0 hod

variácií na chlieb je nepreberné množstvo..

reklama:

Suroviny

  • 350g múka hladká
  • 100g múka špaldová celozrnná
  • 50g ovsené vločky
  • 350ml voda vlažná
  • 1/2 kocky droždia
  • 1KL soľ
  • paradajky sušené
  • olivy
  • bazalka čerstvá
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

hladkú múku, špaldovú múku a ovsené vločky dáme do misky, do stredu rozmrvíme droždie a nalejeme trochu vlažnej vody. Necháme vzísť kvások. Pridáme zvyšok vody, soľ a zamiesime cesto.

2. Krok

cesto prikryjeme a necháme vykysnúť, asi za hodinu ho premiesime a znova necháme kysnúť zhruba hodinu... potom cesto vyklopíme na dosku, rukou roztiahneme a na vrch poukladáme olivy, sušené rajčiny a bazalku... ja mám bazalku tiež naloženú v oleji, ale môže byť aj čerstvá aj sušená. Pokvapkáme trochou oleja zo sušených paradajok

3. Krok

cesto zavinieme ako keď sa robia oškvarkové pagáče a necháme 15 minút podkysnúť... potom už len upravíme tvar, čiže rohy zavinieme pod cesto tak, aby sme dostali tvar bochníka a dáme na pekáč, ja som použila tortovú formu, tá chlieb pri pečení nepustí a bude mať pekný guľatý tvar. Formu dobre vymastíme aby mal chlieb peknú kôrku aj zo spodu, prikryjeme utierkou a necháme cca 20 minút podkysnúť

4. Krok

vykysnutý chlieb potrieme vodou do ktorej sme pridali trochu oleja a dáme piecť do rúry vyhriatej na 250°C, ihneď stíšime na 200°C a pečieme asi 30-35 minút záleží to samozrejme od veľkosti chleba, ja som robila dva malé, tie sú rýchlejšie upečené. Asi v polovici pečenia som dala dole obruč z formy aby sa pekne upiekli aj boky. Upečený, ešte horúci chlieb dáme na mriežku a potrieme studenou vodou aby sa pekne leskol.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

3 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

5591 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.