Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Citrónové crinkles

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Citronove crinkles.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
1000.menu
  • Kusov: 25
  • Porcií: 25
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 15min
  • Hotové Za: 35min
reklama:

Suroviny

  • 540 g hladkej múky
  • 200 g masla
  • 180 g práškového cukru
  • 80 ml citrónovej šťavy
  • 16 g prášku do pečiva
  • 2 vajcia
  • 50 g citrónovej kôry
  • štipka soli
  • Na posypanie
  • 100 g práškového cukru
  • 100 g hnedého cukru
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Mäkké maslo vyšľaháme s cukrom do tuha. Neodporúčam vám znižovať množstvo cukru v recepte .

2. Krok

Pridajte vajíčka, citrónovú šťavu a nastrúhanú citrónovú kôru. Všetko znova vyšľahajte do hladka. Ako správne spracovať citróny, aby získali šťavu a chuť? Citróny dobre umyte a dôkladne osušte. Nastrúhajte kôru a dávajte pozor, aby ste sa nedotkli ďalšej bielej, horkej vrstvy. Keď z citrónu odstránite všetku kôru, prekrojte ho na polovicu a vytlačte šťavu.

3. Krok

Múku preosejeme s práškom do pečiva a soľou a pridáme do cesta. Najprv pridajte polovicu múky, skontrolujte konzistenciu a potom pridajte zvyšok. Ak je to potrebné, môžete pridať ďalšie 1-2 polievkové lyžice múky .

4. Krok

Vymiesime na homogénne, veľmi mäkké, vláčne cesto. Správne vymiesené cesto sa vám nelepí na ruky, ale je samo o sebe mierne lepkavé. Ľahko sa dá zmiesiť do gule a drží tvar.

5. Krok

Cesto zabaľte do plastového obalu alebo plastového vrecka a dajte do chladničky na 1 hodinu.

6. Krok

Teraz pripravte zmes na obaľovanie. Trstinový cukor a práškový cukor vysypeme do dvoch misiek zvlášť.

7. Krok

Z vychladnutého cesta ručne odštipneme kúsky cesta s hmotnosťou asi 45-50 g a vyformujeme malé rovnaké guľky (ja som urobila 25 koláčikov). Polotovary obaľte zo všetkých strán, najskôr v trstinovom cukre, potom v práškovom cukre. Nie naopak! Ak guličky najskôr obalíte v práškovom cukre, potom sa hnedý cukor už na cesto neprilepí.

8. Krok

Výsledné polotovary položte na plech vystlaný papierom na pečenie Nie je potrebné, aby ste im dali polkruhový tvar - objaví sa sám počas pečenia. Sušienky pečieme v rúre vyhriatej na 180 ° C asi 12 minút.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

3437 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.