Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Cuketová pomazánka

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Cuketova pomazanka.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
povar.ru
  • Kusov: 20
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 60min
  • Hotové Za: 1:20 hod
reklama:

Suroviny

  • 3 kg očistenej cukety
  • 500 g cibule
  • 250 g paradajkového pretlaku
  • 250 ml oleja
  • 3 lyžice cukru
  • 2 lyžice soli
  • 6 lyžíc octu
  • 0,5 lyžičky mletého čierneho korenia
  • 2 bobkové listy
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Staršie , nie mladé cukety si ošúpeme, zbavíme semien..Takisto šúpeme cibuľu.

2. Krok

Cuketu a cibuľu buď potom zomelieme na mäsovom mlynčeku, alebo rozmixujeme na pyré..Dáme do hrnca, pridáme soľ, olej a pretlak, bobkový list cukor a povaríme asi 1 hodinu..Varíme na miernom plameni za stáleho miešania.

3. Krok

varíme dovtedy kým nezískame dobrú hustotu..Potom horúcu pomazánku plníme do pohárikov, dobre uzatvoríme viečkom, a obrátime hore dnom..prikryjeme na pár hodín dekou a necháme takto vychladnúť.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(3.8 / 5)

6 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

7011 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.