- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zeleninové jedlá
- Cuketové občerstvenie
Cuketové občerstvenie
- Kusov: 10
- Porcií: 5
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 10min
- Hotové Za: 30min
Cuketové fašírky:
- 1 stredná cuketa
- 50 g uvareného pšena
- 1 malá cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 mrkva
- 1 vajce
- pol lyžičky sušeného kôpru
- pol lyžičky sušenej petržlenovej vňate
- soľ a korenie
- olej na vyprážanie
- 3 lyžice strúhanky na obaľovanie
Okrem toho:
- 1 stredná cuketa
- 1 polievková lyžica citrónovej šťavy
- 150 g bylinkového smotanového syra
Postup prípravy
1. Krok
Umyte a nastrúhajte cuketu. Dochutíme soľou a odstavíme. Po niekoľkých minútach vytlačte prebytočnú vodu. Cibuľu ošúpeme a nakrájame nadrobno. Cesnak ošúpeme a pretlačíme lisom. Mrkvu ošúpeme a nastrúhame celkom najemno.
2. Krok
Vo veľkej mise zmiešame nastrúhanú cuketu, uvarené pšeno, nakrájanú cibuľu, prelisovaný cesnak a nastrúhanú mrkvu. Pridáme vajíčko, kôpor, petržlenovú vňať, 3 lyžice strúhanky, soľ a korenie podľa chuti. Dôkladne premiešame, aby sa ingrediencie spojili.
3. Krok
Zo zmesi tvarujte malé fašírky a potom ich obalte v strúhanke. Olej zohrejte v panvici na strednom ohni. Fašírky opečieme z každej strany dozlatista a dobre urobené, čo by malo trvať asi 3-4 minúty z každej strany. Po usmažení fašírky scedíme na papierovej utierke, aby sa odstránil prebytočný tuk.
4. Krok
Teraz pripravte druhú cuketu. Umyte ju a nakrájajte na pomerne hrubé plátky. Dochutíme ich soľou a pokvapkáme citrónovou šťavou. Smažte na panvici z oboch strán niekoľko minút, aby zmäkli. Na papierovej utierke necháme odkvapkať tuk.
5. Krok
Polovicu cuketových plátkov natrieme bylinkovým krémovým syrom, položíme po jednej fašírke a prikryjeme druhou časťou cuketových plátkov. Do stredu vložte špajle, ak chcete, aby držali pohromade. Podávajte teplé.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
62 videní