- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Dvojganache
Dvojganache
- Kusov: 1
- Porcií: 15
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- Cesto:
- 150 g masla
- 100 g čokolády na varenie
- 4 vajcia
- 100 g práškového cukru
- 80 g polohrubej múky
- 1 prášok do pečiva
- Ganache 1 :
- 300 ml smotany na šľahanie
- 200 g čokolády na varenie
- Ganache 2:
- 400 ml smotany na šľahanie
- 300 g bielej čokolády
Postup prípravy
1. Krok
Čokoládu s maslom rozpustíme a necháme mierne vychladnúť. Vaječné žĺtky vyšľaháme s cukrom, potom pridáme rozpustenú čokoládu a maslo. Pridáme múku s práškom do pečiva a nakoniec sneh vyšľahaný z bielkov. Pečieme vo forme 21 x 36 cm, pri teplote 180 °C asi 20 minút.
2. Krok
Tmavá ganache: Smotanu zohrejeme do varu a zalejeme nasekanou čokoládou. Miešame, kým sa čokoláda nerozpustí. Vychladíme a nalejeme na upečenú piškótu. Vložte do chladničky kým nevychladne.
3. Krok
Ganache z bielej čokolády : 200 ml smotany zohrejeme do varu a zalejeme nasekanou čokoládou. Miešame, kým sa čokoláda nerozpustí a nevychladne. Zvyšných 200 ml smotany na šľahanie zmiešame s vychladnutou smotanou a čokoládou. Vylejte na tmavú polevu a nechajte v chladničke až do podávania.
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
2 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1050 videní