- Mňamky-Recepty.sk
 - Recepty
 - zákusky
 - Dvojganache
 
Dvojganache
          - Kusov: 1
 - Porcií: 15
 - Čas Prípravy: 30min
 - Varenie: 20min
 - Hotové Za: 50min
 
Suroviny
- Cesto:
 - 150 g masla
 - 100 g čokolády na varenie
 - 4 vajcia
 - 100 g práškového cukru
 - 80 g polohrubej múky
 - 1 prášok do pečiva
 - Ganache 1 :
 - 300 ml smotany na šľahanie
 - 200 g čokolády na varenie
 - Ganache 2:
 - 400 ml smotany na šľahanie
 - 300 g bielej čokolády
 
Postup prípravy
1. Krok
Čokoládu s maslom rozpustíme a necháme mierne vychladnúť. Vaječné žĺtky vyšľaháme s cukrom, potom pridáme rozpustenú čokoládu a maslo. Pridáme múku s práškom do pečiva a nakoniec sneh vyšľahaný z bielkov. Pečieme vo forme 21 x 36 cm, pri teplote 180 °C asi 20 minút.
2. Krok
Tmavá ganache: Smotanu zohrejeme do varu a zalejeme nasekanou čokoládou. Miešame, kým sa čokoláda nerozpustí. Vychladíme a nalejeme na upečenú piškótu. Vložte do chladničky kým nevychladne.
3. Krok
Ganache z bielej čokolády : 200 ml smotany zohrejeme do varu a zalejeme nasekanou čokoládou. Miešame, kým sa čokoláda nerozpustí a nevychladne. Zvyšných 200 ml smotany na šľahanie zmiešame s vychladnutou smotanou a čokoládou. Vylejte na tmavú polevu a nechajte v chladničke až do podávania.
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
2 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1105 videní