- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Eclair zákusok
Eclair zákusok
- Čas Prípravy: 0min
- Varenie: 0min
- Hotové Za: 0min
sami musíte uznať že vypadá naozaj lákavo.
Dlho som pátrala po recepte ale nakoniec som ho našla..
Dúfam že Vám bude chutiť.))
Eclair je to vlastne odpaľované cesto.(Cesto na venčeky a veterníky)
Cesto na Eclair:
- 120 g hladkej múky,
- 100 g masla,
- 200 ml vody,
- 3-4 vajcia,
- soľ
Kto ešte nikdy nerobil odpaľované cesto tak ho pripraví tak,že v hrnci si dáte rozvariť vodu.
Pridáte maslo,a po rozvarení prisypávate múku..Uvaríte hustú kašu a miešate až dovtedy kým sa vám cesto
nebude oddeľovať od stien hrnca.Potom necháte vychladnúť.
Do vychladnutého cesta prihadzujete vajcia..miešate šľahačom po každom vajci a vypracujete cesto také aby sa vám dobre vytláčalo zo špricu.
Urobte Choux pečivo.To znamená také piškótky.
Tie striekame špricom na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme pri 200 °C po dobu 15-20 minút .
Finálny koláčik naplníte vanilkovým krémom.
Vanilkový krém:
- 350 ml mlieko
- 40 g krémový prášok Zlatý klas
- 25 g vanilínový cukor
- 250 g masla
- 60 g cukor kryštálový
- 20 ml rum
- 1 ks vajcia
Čokoládová piškóta:
- 125 g masla,
- 125 g cukru,
- 1 vajce
- 1 žĺtok,
- 125 g múky
- 2 lyžice kakaa
- Polovica balíka prášku do pečiva
Rozohriate maslo vymiešame s cukrom, primiešame vajcia , všetko vyšľaháme do peny, pridajte
preosiatu múku s kakaom a práškom do pečiva. Dajte do formy a pečieme pri 200 °C. 20 min.
Dokončenú piškótu môžete pokvapkať rumom alebo koňakom.
Piškótu môžeme upiecť 2x..Druhú namrvíme na vrch zákuska.
Stracciatella plnka:
- 8 žĺtkov
- 160 g cukru
- 330 g horkej čokolády
- 600 ml smotany na šľahanie,
- 15 g želatíny
V hrnci si dáme rozvariť vodu a nad parou šľaháme žĺtka s cukrom do hustej peny.
Nechajte trochu vychladnúť a primiešajte šľahačkovú smotanu..Nechajte úplne vychadnúť.
Medzitým si pripravte želatínu podľa návodu na obale..
Vyšľahajte žĺtkovo – šľahačkovú plnku a nakoniec prišľahajte želatínu. Potom šľahačom primiešajte postrúhanú čokoládu.
Ideme vrstviť..
Na vrch zákuska môžete namrviť druhú piškótu,alebo dozdobiť podľa vlastnej chute..napríklad čokoládovou polevou,alebo šľahačkou..
Suroviny
Postup prípravy
1. Krok
Priemerné hodnotenie receptu
(3.7 / 5)
16 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
93902 videní