Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Eclair zákusok

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Zakusok eclair
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min


sami  musíte  uznať  že  vypadá  naozaj lákavo.

Dlho  som  pátrala  po  recepte  ale  nakoniec  som  ho  našla..

Dúfam  že  Vám  bude  chutiť.))

Eclair je  to  vlastne  odpaľované  cesto.(Cesto  na  venčeky a veterníky)

Cesto   na Eclair:

  • 120 g hladkej múky,
  • 100 g masla,
  • 200 ml vody,
  • 3-4 vajcia,
  • soľ

Kto  ešte  nikdy  nerobil  odpaľované  cesto tak  ho  pripraví  tak,že  v  hrnci  si  dáte  rozvariť  vodu.

Pridáte  maslo,a  po  rozvarení  prisypávate  múku..Uvaríte  hustú  kašu a  miešate  až  dovtedy  kým  sa  vám  cesto

nebude  oddeľovať  od  stien  hrnca.Potom  necháte  vychladnúť.

Do  vychladnutého  cesta prihadzujete  vajcia..miešate  šľahačom  po  každom  vajci  a vypracujete  cesto také  aby  sa  vám  dobre  vytláčalo  zo  špricu.
Urobte Choux pečivo.To  znamená  také  piškótky.

Tie  striekame špricom  na  plech  vyložený  papierom  na  pečenie.  Pečieme pri 200 °C po dobu 15-20 minút .
Finálny  koláčik  naplníte  vanilkovým  krémom.

Vanilkový krém:

  • 350 ml mlieko
  • 40 g krémový prášok Zlatý klas
  • 25 g vanilínový cukor
  • 250 g masla
  • 60 g cukor kryštálový
  • 20 ml rum
  • 1 ks vajcia

Čokoládová  piškóta:

  • 125 g masla,
  • 125 g cukru,
  • 1 vajce
  • 1 žĺtok,
  • 125 g múky
  • 2 lyžice kakaa
  • Polovica   balíka  prášku  do  pečiva

Rozohriate maslo vymiešame  s cukrom, primiešame  vajcia , všetko  vyšľaháme  do  peny, pridajte
preosiatu múku s kakaom  a  práškom  do  pečiva. Dajte do  formy a pečieme pri 200 °C. 20 min.
Dokončenú  piškótu  môžete  pokvapkať  rumom  alebo  koňakom.

Piškótu  môžeme upiecť  2x..Druhú  namrvíme  na  vrch  zákuska.

Stracciatella plnka:

  • 8 žĺtkov
  • 160 g cukru
  • 330 g horkej čokolády
  • 600 ml smotany na  šľahanie,
  • 15 g želatíny

V  hrnci  si  dáme  rozvariť  vodu  a  nad  parou  šľaháme  žĺtka  s  cukrom  do   hustej  peny.

Nechajte  trochu  vychladnúť  a  primiešajte šľahačkovú  smotanu..Nechajte  úplne  vychadnúť.

Medzitým  si  pripravte  želatínu  podľa  návodu  na  obale..

Vyšľahajte žĺtkovo – šľahačkovú  plnku a nakoniec  prišľahajte  želatínu. Potom  šľahačom  primiešajte  postrúhanú  čokoládu.

Ideme  vrstviť..

Na  vrch zákuska môžete  namrviť  druhú  piškótu,alebo dozdobiť  podľa  vlastnej  chute..napríklad  čokoládovou  polevou,alebo  šľahačkou..

 

 

reklama:

Suroviny

reklama:

Postup prípravy

1. Krok

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(3.7 / 5)

16 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

93885 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.