Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Gazdovská sekaná

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Gazdovská sekaná
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Gazdovská sekaná Foto: depositphotos.com
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Tento tradičný pokrm je skvelý na víkendové obedy či večere. Môžete ho podávať čerstvo upečený so zemiakovou kašou alebo vychladený ako studenú večeru spolu s chlebom, horčicou a kyslou uhorkou. Zaujímavú chuť jej dodáva údené mäso, ktoré ju robí výnimočnou.

reklama:

Suroviny

  • 300 g bravčového mäsa (plece)
  • 200 g hovädzieho mäsa (plece)
  • 200 g údeného mäsa
  • 1 väčšia cibuľa
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 50 g syra Eidam
  • 1 vajce
  • 2 rožky (alebo pečivo)
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • sladká paprika
  • štipka majoránky
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najprv nakrájame pečivo na malé kocky a na suchej panvici ho jemne opražíme do zlatista.

2. Krok

Mäso dôkladne umyjeme, hovädzie a bravčové pokrájame na menšie kúsky a pomelieme. V miske zmiešame s vajíčkom, nadrobno nakrájanou cibuľou a pretlačeným cesnakom. Dochutíme soľou, čiernym korením, sladkou paprikou a majoránkou.

3. Krok

Do zmesi pridáme nastrúhaný syr a nakrájané údené mäso, ktoré sme predtým pokrájali na malé kúsky. Na záver prisypeme aj opečené rožky, ktoré dodajú sekanému štruktúru.

4. Krok

Z hmoty vytvarujeme tvar šišky, vložíme ju do pekáča a podlejeme troškou vody. Povrch jemne uhlaďte rukou.

5. Krok

Pekáč dáme do predhriatej rúry a pečieme na 180 °C asi hodinu, kým sa povrch nezozlatne a získa chrumkavú kôrku.

reklama:

Sekanú podávame nakrájanú na plátky, najlepšie s krémovou zemiakovou kašou. Tento recept je skvelý na rodinné stretnutia alebo ako rýchla večera, ktorá poteší všetkých členov domácnosti.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

16 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.