Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Hubová omáčka nakyslo s hrnčekovou knedľou

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Hubova omacka 1.png
2
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 3
  • Porcií: 3
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 50min
reklama:

Suroviny

  • Hrnčekové knedle:
  • 1 staršia žemľa alebo 1 rožok
  • 150 g hladkej múky
  • 100 g polohrubej múky
  • 2 vajcia
  • 250 ml mlieka
  • 1/2 lyžičky jedlej sódy
  • 1 lyžička soli
  • 1 hrsť nasekanej petržlenovej vňate
  • 3 lyžičky masti
  • Na Omáčku:
  • 2 hrnčeky nakrájaných húb
  • 1 lyžica masla
  • 250 ml hovädzieho vývaru
  • 2 bobkové listy
  • 3 ks nového korenia
  • 2 lyžice octu
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 1,5 lyžice hladkej múky
  • 1 lyžička soli
  • 1 vetvička rozmarínu
  • 1 vetvička tymiánu
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najprv urobte knedle. Oddeľte bielky od žĺtkov a žĺtky dajte do väčšej misy. Pridajte mlieko a soľ a ručnou metličkou ich rozšľahajte. K vaječnej zmesi pridajte obe múky, jedlú sódu a nasekanú zelenú petržlenovú vňať.

2. Krok

Žemľu nakrájajte na malé kocky. Bielky vyšľahajte v pevný sneh a jemne ho zapracujte do cesta spoločne so žemľou. Tri rovné hrnčeky dôkladne vymažte masťou. Naplňte ich do troch štvrtín cestom a každý prikryte alobalom. Vložte ich do veľkého hrnca s vriacou vodou, aby hladina siahala pod ich okraje. Varte ich zvoľna cca 30 minút.

3. Krok

prípravy omáčky. Na lyžicu masla krátko orestujte huby . Potom ich zalejte hovädzím vývarom, pridajte ocot, tymian, rozmarín, bobkový list a nové korenie .Varte 20 minút. V miske zamiešajte metličkou hladkú múku do smotany. Z hrnca vyberte korenie a bylinky. Do omáčky vlejte smotanovú zmes a varte ešte asi 10 minút. Podľa chuti omáčku dosoľte.

4. Krok

Ak sú knedle hotové, vyskúšajte špajdľou (keď sa cesto nelepí, sú uvarené). Opatrne hrnčeky vyberte z vody a nechajte ich asi 5 minút stáť. Potom z nich knedle vyklopte a nakrájajte na plátky. Servírujte ich s hubovou omáčkou.

reklama:
Hubova omacka prispevok na instagram stvorcovy 1.png
www.canva.com

Priemerné hodnotenie receptu

(2.3 / 5)

3 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1105 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.