Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Hubový paprikáš s haluškami s medvedím cesnakom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Hubovy paprikas 600 × 400 px.png
2
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com www.mindmegette.hu
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min
reklama:

Suroviny

  • Paprikáš:
  • 1 cibuľa
  • 3 lyžice oleja
  • 1 lyžica mletej červenej papriky
  • soľ podľa chuti
  • 3 lyžice paradajkového pretlaku
  • 800 g šampiňónov
  • 150 g kyslej smotany
  • 1 lyžica hladkej múky
  • Halušky:
  • 500 g polohrubej múky
  • 3 vajcia
  • 150 g medvedieho cesnaku
  • soľ podľa chuti
  • 1 lyžica oleja
  • Pri podávaní :
  • petržlenová vňať
  • kyslá smotana
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Na rozohriatom oleji speníme ošúpanú, nadrobno nakrájanú cibuľu. Odstavíme z ohňa, posypeme paprikou a dôkladne premiešame. Osolíme, pridáme paradajkový pretlak a trochu vody, potom opäť dáme na oheň a privedieme do varu. Pridáme očistené hlavičky húb nakrájané na štvrťky.. Ak treba, podlejeme ešte trochou vody a na miernom ohni varíme, kým huby nezmäknú.

2. Krok

Kyslú smotanu vymiešame dohladka s múkou, 1 dl vody . Výsledná zmes sa pridá k ostatným a zahustí sa miešaním.

3. Krok

Na halušky, dajte múku do misy s nadrobno nakrájaným medvedím cesnakom, vajíčkami ,trochou soli a pridáme toľko vody, aby vzniklo husté cesto. Halušky hádžeme vo vriacej osolenej vode a po častiach varíme. Uvarené sú, keď sa každý kúsok vypláva povrch vody. Nakoniec precedíme a zmiešame s trochou oleja. Hubovú paprikáš podávame posypaný nasekanou petržlenovou vňaťou. Môžeme podávať aj s lyžicou kyslej smotany ..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

386 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.