Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Jablkové pyré

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Jablkove pyre.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 4
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 10min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 30min
reklama:

Suroviny

  • 1 kg jabĺk
  • 100 ml vody
  • 1 vanilkový struk
  • 2 lyžice cukru
  • 2 škoricové tyčinky
  • šťava z polovice citróna
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Jablká umyjeme, ošúpeme, rozštvrtíme a zbavíme jadrovníkov. V hrnci priveďte do varu vodu s vanilkovým strukom (dreň a struk), cukrom a škoricovými tyčinkami. Jablká nakrájajte na malé kúsky, pokvapkajte citrónom, pridajte do vriacej vody a varte na miernom ohni 15 až 20 minút, potom vyberte vanilkový lusk a škoricové tyčinky. Potom jablká rozmixujte tyčovým mixérom a podávajte ako teplú alebo studenú jablkovú omáčku.

reklama:

Množstvo cukru môžete veľmi dobre znížiť – ak chcete, môžete cukor aj úplne vynechať.

Do jablkového pretlaku sa hodia najmä jablká s množstvom kyselín ako Boskoop, Braeburn alebo Cox Orange, ale vhodné sú aj iné aromatické jablká.

Trvanlivosť jablkového pyré

Jablkové pyré sa dá aj konzervovať: Vriacu horúcu omáčku nalejte do čistých pohárov so skrutkovacím uzáverom a potom ich vzduchotesne uzavrite.

Kedysi bolo zvykom položiť zavárací pohár hore dnom a nechať vychladnúť, nie je to však bezpodmienečne nutné, pretože zaváracie poháre sa vopred sterilizujú a vždy sa používajú nové vrchnáky. Poháre umiestnite do špajze.

Jablková omáčka vydrží 3 až 4 mesiace. Ak dobre uzavreté zaváracie poháre vyvaríte v horúcej vode s teplotou 90 °C ďalších 30 minút, možno ho uchovávať až rok. Ak počas varenia pridáte trochu citrónovej šťavy, jablkové pyré sa nesfarbí.

Priemerné hodnotenie receptu

(3.5 / 5)

2 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1784 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.