Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Jablkový páj

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Jablkovy paj.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 8
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 1:10 hod
  • Hotové Za: 1:30 hod
reklama:

Suroviny

  • 250 g hladkej múky
  • 250 g polohrubej múky
  • 30 g práškového cukru
  • 200 g studeného masla
  • 1 lyžica octu
  • štipka soli
  • Jablková plnka:
  • 1,5 kg jabĺk
  • 100 g kryštálového cukru
  • 50 g hnedého cukru
  • 30 g hladkej múky
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • 1 lyžička nastrúhanej citrónovej kôry
  • muškátový oriešok
  • 2 lyžice mlieka
  • práškový cukor na posypanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Maslo pokrájame na kocky , múku preosejeme.. Zmiešame s práškovým cukrom, so štipkou soli , s lyžicou octu a 10 lyžica studenej vody.. Vymiesime tuhšie cesto , vytvarujeme z neho guľu , zabalíme do fólie a odložíme na 2 hodiny do chladničky.

2. Krok

Zmiešame kryštálový a hnedý cukor , múku , štipku muškátového orieška , citrónovú kôru a šťavu.. Jablká očistíme , nakrájame na tenké plátky a pridáme k cukrovej zmesi. Z cesta na pomúčenej doske vyvaľkáme dve placky s priemerom 30 cm. Koláčovú formu s priemerom 25 cm vymazanú maslom vyložíme jedným cestom a prstami vytvarujeme vyvýšený okraj. Navrstvíme jablkovú plnku.

3. Krok

Druhú polovicu cesta pokrájame na prúžky a poukladáme ich na plnku v tvare mriežky... Okraje zľahka pritlačíme. Potrieme mliekom a posypeme trochou cukru.. Vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 190°C pečieme asi 70 minút. Ak povrch koláča rýchlo hnedne , zakryjeme ho alobalom.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

334 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.