- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Kapri rezy
Kapri rezy
- Kusov: 1
- Porcií: 6
- Čas Prípravy: 1:30 hod
- Varenie: 60min
- Hotové Za: 2:30 hod
Suroviny
- 1 lyžica polohrubej múky
- 1/2 sáčku prášku do pečiva
- 9 bielkov
- 15 lyžíc cukru
- 12 lyžíc mletých vlašských orechov (alebo lieskové oriešky)
- 450g mrazených jahôd
- 300 g cukru
- 1 dcl vody
- 2 sáčky jahodoveho pudingu
- 1 želatína
- 15 lyžíc vody
- 9 žĺtkov
- 150 gramov cukru
- 1 vrecúško vanilkového cukru
- 3 lyžice Gustinu (Zlatý klas)
- 3 lyžice hladkej múky
- 1/2 litra mlieka
- 200 g margarínu (masla)
- 100 g čokolády na varenie
- 50 g masla alebo Cery
- 6 lyžíc oleja
Postup prípravy
1. Krok
Cesto: Vymiešame bielka do peny .Potom pridáme cukor a miešame do snehu, nakoniec vareškou primiešame múku, prášok do pečiva a orechy. Nalejeme do veľkého plechu vyloženého papierom na pečenie a pečieme pri 180 °C 25 minút. Upečenú piškótu zbavíme papiera a prerežeme na polovicu. Necháme vychladnúť.
2. Krok
Jahodový krém: Mrazené jahody dáme variť s cukrom. Do 1 dcl vody dáme napučať želatínu a potom ju zohrejeme. V 15 lyžiciach vody si rozmiešame pudingy a pridáme k jahodám. Uvaríme hustú kašu. Necháme trochu vychladnúť a pridáme napučanú želatínu. Potom premiešame šľahačom.
3. Krok
Žltý krém: Zmiešame žĺtky s cukrom a vanilkovým cukrom do peny, pridáme asi 1,5 dlc mlieka, múku a Gustin. Zvyšné mlieko dáme variť.Keď mlieko zovrie, prilejeme žĺtkový puding a uvaríme hustý krém. Necháme vychladnúť. Do úplne vychladnutého krému pridáme margarín a vymiešame do peny.
4. Krok
Čokoládová poleva: Roztopíme čokoládu s maslom a pridáme olej.
5. Krok
Keď máme všetko pripravené môžeme vrstviť : Prvý plát piškóty, červený krém, žltý krém, tenká vrstva čokoládovej polevy, druhý plát piškóty, červený krém, žltý krém, opäť tenká vrstva čokoládovej polevy a na vrch môžeme vyšľahať šľahačku.
Priemerné hodnotenie receptu
(3.6 / 5)
10 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
69251 videní