Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Kocky „Čierny les“

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Kocky a ierny les.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.coolinarika.com
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min
reklama:

Suroviny

  • Piškóta:
  • 200 g margarínu alebo masla
  • 200 g práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 lyžica instantnej kávy
  • 2 lyžice vriacej vody
  • 50 g kakaa
  • 100 g polohrubej múky
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 300 - 400 g višní (mrazené , kompótové alebo čerstvé)
  • Ganache:
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 200 g čokolády na varenie
  • Na ozdobu:
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • višne
  • strúhaná čokoláda
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Zmäknutý margarín, alebo maslo vyšľaháme s cukrom a vanilínovým cukrom do peny. Pridávame po jednom vajíčku a šľaháme, kým nezískame hladkú spenenú zmes.

2. Krok

Kávu rozpustíme v dvoch lyžiciach vriacej vody a pridáme do misy. Na záver pridajte zmes suchých ingrediencií, ktoré ste predtým spojili: kakao, múku a prášok do pečiva. Vyšľaháme dohladka.

3. Krok

Vezmite plech s rozmermi 30 × 20 cm, trochu ho naolejujte a vysypte múkou. Cesto vylejeme na plech, potom na vrch poukladáme odkvapkané višne a prstami ich zľahka vtlačíme do cesta. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C, 20 - 25 minút. Skontrolujte špáradlom - ak vyjde suché, je cesto upečené.

4. Krok

Na polevu nalejeme šľahačku do hrnčeka, zohrejeme takmer do varu. Odstavíme z plameňa a pridáme čokoládu nalámanú na kocky. Necháme minútu postáť, potom metličkou dobre premiešame, kým sa čokoláda neroztopí a nedostaneš hladkú čokoládovú polevu. Touto polevou ganache polejeme koláč. Koláč vložíme do chladničky, aby poleva stuhla.

5. Krok

Vyšľahajte šľahačku a každú kocku koláča ozdobte pomocou cukrárskeho vrecka jednej višne a nastrúhanej čokolády..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1319 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.