Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Koláč s pudingom a s jahodami

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Kolac s pudingom a s jahdami.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 15
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • piškóta:
  • 250 g mäkkého masla
  • 200 g práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 6 vajec
  • 100 ml smotany na šľahanie
  • 250 g hladkej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • Jahodová vrstva:
  • 1 kg jahôd
  • 80 g cukru
  • 2 lyžičky kukuričného škrobu
  • 6 lyžíc vody
  • Pudingový krém:
  • 2 balíčky vanilkového pudingu
  • 600 ml mlieka
  • 80 g cukru
  • 300 g kyslej smotany
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Maslo vyšľahajte s cukrom a s vanilkovým cukrom. Po jednom primiešame vajíčka. Po vmiešaní všetkých vajec do zmesi vmiešame smotanu. Múku zmiešame s kypriacim práškom , a preosejeme do cesta.. Zľahka premiešame stierkou . Plech (veľkosť cca 30 x 35 centimetrov) zľahka vymastíme a vystelieme papierom na pečenie. Vylejeme naň pripravené cesto a stierkou ho rovnomerne rozotrieme po celej ploche a vrch uhladíme.

2. Krok

Piškótu pečieme na 180 °C asi 30 minút. Po upečení vyberieme z rúry a necháme vychladnúť. Kým piškóta chladne, pripravíme si pudingový krém.

3. Krok

Dve vrecúška pudingu uvaríme v 600 ml mlieka osladeného cukrom. Keď je puding hotový, vmiešame kyslú smotanu a potom krém rovnomerne rozotrieme na vychladnutú piškótu .

4. Krok

Jahody rýchlo opláchnite pod tečúcou vodou a osušte papierovými utierkami. 750 g jahôd nakrájame na kúsky alebo plátky a 250 g jahôd pokrájame na kúsky a spolu s cukrom varíme 10 minút, kým nezmäknú. Potravinársky škrob vymiešame dohladka so studenou vodou, potom vmiešame do jahôd. Pokračujeme vo varení, kým jahody nezhustnú. Potom všetko vymixujte tyčovým mixérom do hladka. Počkajte, kým jahodový preliv trochu vychladne, a zmiešajte ho s nakrájanými jahodami. Všetko rovnomerne vylejeme na pudingový krém. Uhladíme a necháme v chladničke úplne zatuhnúť.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(4 / 5)

2 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1448 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.