Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Marhule umyte, nakrájajte na polovice, odstráňte kôstky. Marhule posypeme cukrom, necháme 2-4 hodiny postáť, aby pustili šťavu.
Nastrúhajte citrónovú kôru, vytlačte šťavu. Presuňte marhule do hrnca, pridajte kôru a škoricu. Na strednom ohni priveďte do varu.
Znížte teplotu. Nalejte citrónovú šťavu. Džem varte na miernom ohni asi 50-55 minút. Penu odoberajte..
Odstráňte tyčinku škorice. Hotový džem rozmixujeme ponorným mixérom, ešte raz zahrejeme a preložíme do čistej sterilizovanej nádoby.