Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Marhuľový džem s citrónom a so škoricou

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Marhulovy dzem s citronom a so skoricou.png
2
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 8
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 1:30 hod
  • Hotové Za: 1:50 hod
reklama:

Suroviny

  • 600 g marhúľ (hmotnosť bez kôstok)
  • 400 g cukru
  • 1 citrón
  • 2 tyčinky škorice
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Marhule umyte, nakrájajte na polovice, odstráňte kôstky. Marhule posypeme cukrom, necháme 2-4 hodiny postáť, aby pustili šťavu. Nastrúhajte citrónovú kôru, vytlačte šťavu. Presuňte marhule do hrnca, pridajte kôru a škoricu. Na strednom ohni priveďte do varu. Znížte teplotu. Nalejte citrónovú šťavu. Džem varte na miernom ohni asi 50-55 minút. Penu odoberajte.. Odstráňte tyčinku škorice. Hotový džem rozmixujeme ponorným mixérom, ešte raz zahrejeme a preložíme do čistej sterilizovanej nádoby.

reklama:
Marhulovy dzem s citronom a so skoricou grafika na blog.png
www.canva.com

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

2 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1146 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.