- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- maslo
- Marlenka
Marlenka
- Porcií: 30
- Čas Prípravy: 60min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 1:40 hod
Suroviny
- 3 vajcia
- 3 PL medu
- 250 g práškového cukru
- 400 g hladkej múky
- 1 čl sódy bikarbóny
- 250 g roztopeného masla/margarínu/
- PLNKA:
- 1 karamelové salko
- 400 ml mlieka
- 1 zlatý klas
- 300 g masla
- 4 ks papier na pečenie cca 32x24 cm
Postup prípravy
1. Krok
Všetky suroviny na cesto zmiešame /je tekutejšie/, odoberieme 1/4 /ja som si vážila - bolo to cca 290g/ a rozotriem na papier na pečenie do obdĺžnika cca 32x24cm. Preložíme s papierom na plech a upečieme. Takto upečieme všetky 4 cestá.
2. Krok
Vychladnuté pláty cesta dáme dolu z papiera, uložíme na seba a ostrím nožom poorezujeme na rovnaké obdĺžniky. Omrvinky z odrezkov si odložíme.
3. Krok
PLNKA: V mlieku si rozmiešame zlatý klas a uvaríme hustú kašu. Do vychladnutej pridáme salko vyšľahané s maslom a prešľaháme.
4. Krok
Plnku rozdelíme na 4 časti a naplníme upečené pláty cesta, potrieme aj vrch a boky. Odložené odrezky rozmrvíme alebo rozmixujeme na jemno a posypeme nimi vrch marlenky. Vidličkou môžeme spraviť na vrchu čiarky.
5. Krok
Necháme odležať v chlade aspoň 8 hodín. Asi hodinu pred podávaním necháme marlenku pri izbovej teplote - vtedy je chutnejšia :)
Priemerné hodnotenie receptu
(3.8 / 5)
42 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
143718 videní