- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- kuracinka
- Mongolské kuracie s Udon rezancami
Mongolské kuracie s Udon rezancami
- Kusov: 1
- Porcií: 2
- Čas Prípravy: 10min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 30min
Suroviny
- 300 g kuracích pŕs
- 4 lyžice sójovej omáčky
- 1 lyžica kukuričného škrobu
- 1 lyžička strúhaného zázvoru
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 cibuľa
- 1 zelená paprika
- 1 červená paprika
- 4 lyžice oleja
- 2 balíčky Udon rezancov
- soľ a mleté čierne korenie
- pažítka a sezamové semienka na ozdobu
Postup prípravy
1. Krok
Kuracie prsia nakrájame na tenké rezančeky , vložte ich do misky , pridajte sójovú omáčku , kukuričný škrob , soľ a mleté čierne korenie a nechajte chvíľu marinovať.
2. Krok
Na rozpálenú panvicu pridajte olej , marinované mäso, prudko opečte a odložte..
3. Krok
Do výpeku pridajte najemno nakrájaný zázvor, prelisovaný cesnak a krátko restujte. Po chvíli pridajte na menšie kocky nakrájanú cibuľu , zelenú a červenú papriku a minútku všetko spolu opekajte.. Zelenina by mala zostať chrumkavá
4. Krok
Udon rezance pripravte podľa návodu.
5. Krok
K orestovanej zeleninke pridajte opečené mäso, Udon rezance a sójovú omáčku, ktorá zostala z marinovaného mäsa. Všetko zmiešajte dokopy a ešte minútu spolu prehrejte.
6. Krok
Hotové rezance môžete ozdobiť klíčkami, pažítkou alebo sezamom.. K hotovému Jedlu sa takisto hodí ryža guľatá Mánya alebo zemiaky.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
593 videní