Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Pečené zemiaky s cesnakom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Pecene zemiaky s cesnakom.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
1000.menu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 50min
  • Hotové Za: 1:10 hod
reklama:

Suroviny

  • 1 kg zemiakov
  • 2 lyžice horčice plnotučnej
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 50 ml oleja
  • 1 lyžička mletej červenej papriky
  • 1 lyžička kari korenia
  • bylinky podľa chuti
  • soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
  • 1/2 citróna
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Olúpte a opláchnite zemiaky. Ak máte mladé zemiaky, môžete ich jednoducho umyť hubkou - tenká šupka sa ľahko odlúpne.

2. Krok

Z polovice citróna vytlačte šťavu. Spojte rastlinný olej, citrónovú šťavu a horčicu v hlbokej miske.

3. Krok

Olúpte cesnak a pretlačte ho. Do misy pridáme pretlačený cesnak, papriku, kari, mleté ​​korenie a aromatické bylinky. Všetko trochu posolíme. Všetky suroviny spolu dobre premiešame.

4. Krok

Olúpané zemiaky pozdĺžne nakrájame na 4 - 6 kusov, aby z nich boli mesiačiky. Všetky plátky poriadne osušte. To je nevyhnutné na to, aby na nich marináda dobre držala.

5. Krok

Vložte všetky zemiaky do misy a všetko premiešajte a snažte sa, aby marináda rovnomerne pokryla zemiaky zo všetkých strán.

6. Krok

Plech vystelieme papierom na pečenie a všetky zemiaky uložíme do jednej vrstvy. Plech vložíme na 40 - 50 minút do rúry predhriatej na 180 °C. Po 20 minútach, po začatí pečenia, zemiaky premiešajte, aby sa mesiačiky obrátili na druhú stranu. To je nevyhnutné pre rovnomernejšie prepečenie.

7. Krok

Hotové zemiaky budú mäkké a mierne opečené. Plech vyberte z rúry, všetky zemiaky preložte do servírovacej misky a podávajte.

8. Krok

Takéto zemiaky sú veľmi chutné ako samostatné jedlo. Sú vhodné aj ako príloha k mäsovým alebo rybacím jedlám. Dobrú chuť!

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1857 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.