Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Piškótkový krémeš

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Piskotkovy kremes.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 40min
reklama:

Suroviny

  • Cesto :
  • 2 lyžice medu
  • 200 g kryštálového cukru
  • 2 lyžice kakaa
  • 2 vajcia
  • 400 g hladkej múky
  • 1 lyžička sódy bikarbóny
  • 1 - 2 lyžice mlieka
  • Krém:
  • 3 vanilkové pudingy
  • 7,5 dcl mlieka
  • 300 g masla
  • 250 g práškového cukru
  • ďalej potrebujeme:
  • 18 ks dlhých piškót
  • 1,5 dcl silnej uvarenej kávy
  • 1 lyžica rumu
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Med s cukrom a kakaom roztopíme na panvici s vriacou vodou a pridáme dve vajcia. Do sódy bikarbóny vmiešame múku. Pridajte medovú zmes a premiešajte. Ak je cesto príliš tuhé, môžeme ho rozriediť trochou mlieka.

2. Krok

Cesto rozdelíme na dve rovnaké časti a každú vyvaľkáme na plát s rozmermi 25 × 35 cm. Každý z nich dáme na plech pokrytý papierom na pečenie (pomocou valčeka) a pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C niekoľko minút. Presuňte na mriežku a nechajte úplne vychladnúť.

3. Krok

Z troch pudingových práškov a mlieka uvaríme hustý krém. Prikryjeme priehľadnou fóliou a necháme vychladnúť. Mäkké maslo vyšľaháme s práškovým cukrom, potom zmiešame s vychladnutým pudingom.

4. Krok

Jeden z plátov studeného cesta položte na podnos. Navrch natrieme polovicu vanilkového krému. Kávu zmiešame s rumom. Piškóty jednu po druhej namáčajte a v rade ukladajte na krém. Navrch natrieme zvyšný krém a naň opatrne položíme druhý plát cesta. Jemne zatlačíme a dáme aspoň na noc do chladničky, aby medové pláty zmäkli. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom a podľa želania nakrájame na štvorce alebo podlhovasté plátky.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

120 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.