Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Pizza do školy

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Pizza do skoly.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 8
  • Porcií: 8
  • Čas Prípravy: 60min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 1:20 hod
reklama:

Suroviny

  • Cesto:
  • 500 g hladkej múky
  • 250 m vody
  • 1 vajce
  • 30 g masla
  • 7 g sušeného droždia
  • 1,5 lyžičky cukru
  • 0,5 lyžičky soli
  • Na plnenie:
  • 250 g salámy
  • 2 kyslé uhorky
  • 150 g strúhaného tvrdého syra
  • Na omáčku :
  • 50 g paradajkovej pasty
  • 50 ml vody
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Na miesenie cesta použite veľkú misu. Vodu zohrejte na teplotu 37-3°C(na dotyk bude príjemne teplá, ale nie horúca). Nalejte ju do misky. Do vody pridáme cukor a droždie. Premiešame a necháme 10 minút postáť. Namiesto suchého droždia môžete použiť čerstvé, budete potrebovať trikrát viac, 19 gramov.

2. Krok

Počas tejto doby by sa kvások mal aktivovať a vystúpiť na povrch s penovou čiapočkou . Ak sa tak nestane, vezmite si ďalší kvások, tento nebude kysnúť..

3. Krok

Do kvásku pridáme soľ, zašľaháme vajíčko, dobre premiešame. Do misy začnite po častiach prisypávať múku, preosejte ju. Je dôležité preosiať múku, aby sa nasýtila kyslíkom. Potom sa cesto ukáže ako vzdušné a pri pečení dobre stúpa. Po každom pridaní múky cesto premiešajte. Najprv vidličkou a potom rukami.

4. Krok

Keď je už možné cesto miesiť rukami, pridajte doň mäkké maslo. Pokračujte v miesení cesta a podľa potreby pridajte múku. Buďte pripravení na to, že múky môže byť potrebné viac alebo menej, ako je uvedené v recepte. Pozrite sa na konzistenciu, cesto by malo byť dostatočne husté, ale nie príliš tuhé.

5. Krok

Keď sa cesto začne začne oddeľovať od stien misky a stane sa homogénnym, prestaňte miesiť. Misu zakryte plastovou fóliou alebo utierkou a položte na teplé miesto aj na 3 hodiny kysnúť. Vždy dávam misku do vypnutej rúry .

6. Krok

Každú hodinu vyberte misku a cesto premieste. Bude dobre rásť . Po troch hodinách ho naposledy premieste a začnite pracovať.

7. Krok

Cesto rozdeľte asi na 80 g kúsky. Vytvarujte z nich guľky. Mám 8 kusov a veľmi malý kúsok. Dajte do plastového sáčka a nechajte 15 minút stáť.

8. Krok

Medzitým si pripravíme plnku. Šunku, nakladanú uhorku a syr. Môžete pridať niečo vlastné, podľa chuti a dostupnosti. Na omáčku vezmite paradajkovú pastu a zmiešajte ju s rovnakým množstvom vody. Alebo môžete použiť akýkoľvek kečup .

9. Krok

Šunku a uhorky nakrájame na kocky, a syr nastrúhame na hrubom strúhadle..

10. Krok

Guľky rozvaľkajte na tenké okrúhle placky s priemerom asi 15 cm.

11. Krok

Kúsky položte na plech vystlaný papierom na pečenie. zmestia sa mi 4 kusy. Potrieme ich paradajkovou omáčkou. A na vrch dáme šunku a uhorku.. Všetko posypeme strúhaným syrom.

12. Krok

Rúru predhrejte na teplotu 200 °C. Pizzu pečieme 15-20 minút, kým syr sa syr nerozpustí. Presný čas bude závisieť od vlastností vašej rúry. Kým sa pečie prvá várka, pripravíme si druhú.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

695 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.