- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Recept na omáčku Tzatziki
Recept na omáčku Tzatziki

- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 0min
- Hotové Za: 20min
Suroviny
- 3 lyžice bieleho jogurtu
- 2 veľké uhorky
- 3 - 4 strúčiky cesnaku
- pár vetvičiek kôpru a mäty
- 6 lyžíc olivového oleja
- 3 lyžice citrónovej šťavy
Postup prípravy
1. Krok
Ak ste si kúpili bežný jogurt, odporúčam vám vziať si cedník, položiť ho nad misku, vložiť doň niekoľko vrstiev gázy a hodiť naň jogurt. Vaša tzatziki omáčka tak získa hustejšiu a chutnejšiu konzistenciu – a zvyšnú srvátku môžete použiť na palacinky a pečivo.
2. Krok
Uhorky ošúpeme, ak je jadro príliš voľné, vyberieme ho lyžičkou a nastrúhame na hrubom strúhadle alebo nakrájame na malé kocky. Uhorky vložte do sitka, posypte soľou a nechajte asi 30 minút, potom uhorky roztlačte rukami, aby ste odstránili čo najviac prebytočnej vlhkosti.
3. Krok
Kôpor a lístky mäty nasekáme nadrobno a cesnak prelisujeme. V miske zmiešame jogurt, uhorky, bylinky a cesnak, ochutíme čerstvo mletým korením, zalejeme olivovým olejom a citrónovou šťavou a dobre premiešame.
4. Krok
Je čas ochutnať omáčku tzatziki: ak sa vám zdá, že nie je dostatočne slaná, pridajte trochu soli, ak nie je dosť kyslá, pridajte citrónovú šťavu. Potom sa tzatziki môže podávať ihneď, ale ak ju necháte hodinu alebo dve odležať, bude ešte chutnejšia.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
7 videní