Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Sofia rezy

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Trio.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 15
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 60min
  • Hotové Za: 1:40 hod
reklama:

Suroviny

  • Kakaová vrstva :
  • 3 veľké bielká alebo 4 menšie
  • 4 lyžice cukru
  • prášok do pečiva na špičku noža
  • 1 lyžica hladkej múky
  • 3 lyžice kakaa
  • Orechová vrstva :
  • 3 veľké bielká alebo 4 menšie
  • 4 lyžice cukru
  • prášok do pečiva na špičku noža
  • 1 lyžica múky
  • 4 lyžice mletých vlašských orechov
  • Kokosová vrstva :
  • 3 veľké bielká alebo 4 menšie
  • 4 lyžice cukru
  • prášok do pečiva na hrot noža
  • 1 lyžica hladkej múky
  • 4 lyžice kokosu
  • Krém:
  • všetky žĺtky čo zostali
  • 400 ml mlieka
  • 4 lyžice zlatého klasu
  • 7 lyžíc cukru
  • štipka soli
  • 250 g masla
  • 200 g mliečnej čokolády
  • 2 lyžice mletých orechov podľa chuti
  • K tomu strúhaná čokoláda alebo kakao alebo karamelizované oriešky – na dokončenie koláča
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

U všetkých 3 plátov urobíte to isté, zmeníte len pridanie konečnej príchute – kakao, oriešok, kokos.

2. Krok

Kakaový plát Penu z bielkov vymiešame s práškom do pečiva a za stáleho miešania postupne pridávame cukor, až kým nám nevznikne tuhá pusinka. Ľahkými pohybmi zdola nahor zapracujte kakao a múku. Na dno formy dáme papier na pečenie, vymastíme ho veľmi malým množstvom oleja a posypeme trochou múky. Lyžicu po lyžičke vkladajte cesto a pekne ho zarovnajte. Plát pečieme pri teplote 180°C 10-12 minút. Veľa záleží na rúre. Povrch piškóty musí byť pevný, skúste sa dotknúť sa jej povrchu prstami, prst sa nesmie zaboriť .. Všetko urobíme rovnako so všetkými plátmi , len vždy dáme inú príchuť..

3. Krok

Plechy necháme vychladnúť v papieroch na pečenie a pripravíme si krém. Všetky žĺtky, ktoré ostali z plátov, dáme do hrnca s dvojitým dnom. Pridáme soľ, cukor, pridáme aj zlatý klas jemne premiešame a po troškách prilievame studené mlieko, pričom metličkou premiešame. Hrniec postavte na oheň, na miernom ohni a neustále miešajte metličkou až kým krém nezhustne, potom oheň vypnite. Na nádobu položíme potravinovú fóliu a necháme vychladnúť. Medzitým si vymiešame maslovo do peny. Čokoládu rozpustíme v parnom kúpeli.

4. Krok

Keď je krém ÚPLNE studený, pridajte maslo a jemne vymiešajte do hladka. Krém rozdelíme do 3 misiek. Do prvej misky dajte o jednu lyžicu menej ako do ďalších 2. Do prvej misky dáme rozpustenú čokoládu úplne vychladnutú a jemne miešame, kým krém nie je hladký. Do druhej misky dáme mleté orechy a premiešame a tretí krém ostane žltý ..

5. Krok

Kakaový plát položíme na podnos. Natrieme čokoládový krém a mierne zarovnáme. Navrch položíme orechový plát. Teraz položíme plát s kokosom, ten natrieme jednoduchým krémom. Vrch posypte strúhanou čokoládou a koláč vložte na niekoľko hodín do chladničky. Nechala som cez noc. Koláč pekne porciujte dlhým tenkým nožom, ktorý po každom reze prejdete vodou a utriete čistým obrúskom. Je výborné!

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

129 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.