Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Špaldové žemle

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Spaldove zemle.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 16
  • Porcií: 8
  • Čas Prípravy: 60min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 1:30 hod
reklama:

Suroviny

  • 320 g špaldovej múky
  • 300 ml minerálky
  • 1 lyžička cukru
  • 2 lyžičky soli
  • 3/4 balíčka sušeného droždia
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

V miske si zmiešam múku s droždím, cukor soľ a minerálku..Vymiesime hladké cesto ktoré necháme na teplom mieste 45 minút kysnúť..

2. Krok

Po nakysnutí na pracvnej doske znovu cesto premiesime a a vytvoríme 16 malých bochníkov.. Bochníky poukladáme na plech vyložený s papierom na pečenie a necháme 30 minút kysnúť..Potom každý bochník v strede trochu do kríža nerežeme.Pečieme v rúre predhriatej na 180 ° po dobu asi 30 minút.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(2 / 5)

4 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

3512 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.