Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Tekvicové noky

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Tekvicove noky.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 100
  • Porcií: 5
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 10min
  • Hotové Za: 40min
reklama:

Suroviny

  • 300 g varených zemiakov v šupe
  • 1 kg hokkaido tekvice
  • 4 lyžice olivového oleja
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžička citrónovej kôry
  • soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
  • 200 g polohrubej múky
  • 8 lyžíc krupice
  • 60 g strúhaného parmezánu
  • 1 žĺtok
  • štipka muškátového orieška
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Tekvicové gnocchi pripravíme tak , že zemiaky so šupkou uvaríme v osolenej vode do mäkka. Potom ošúpeme a pretlačíme cez lis na zemiaky, alebo ich na jemno nastrúhame..

2. Krok

Predhrejte rúru na 180 °C. Tekvicu Hokkaido umyjeme, rozštvrtíme, zbavíme semienok a nakrájame na stredne veľké kocky. Kocky rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Dochutíme ich olivovým olejom, rozmarínom, nadrobno nakrájaným cesnakom, soľou, korením a citrónovou kôrou. Zabaľte do papiera na pečenie a kocky tekvice pečte v predhriatej rúre asi 30 minút, kým nie sú mäkké.

3. Krok

Opečené kocky tekvice pomocou mixéra rozmixujeme na jemné pyré a necháme vychladnúť. Vo veľkej mise zmiešame pretlačené zemiaky, tekvicové pyré, múku, krupicu, parmezán, žĺtok, soľ a štipku muškátového orieška. Tieto suroviny drevenou vareškou vymiesime na lepkavé cesto. Pracovnú plochu si posypte múkou, z cesta vytvarujte valčeky hrubé cca 2 cm a nakrájajte z nich noky široké ako prst. Ak chcete, môžete ich robiť na haluškovej doske alebo tvarovať vidličkou..

4. Krok

Tekvicové gnocchi uvaríme vo vriacej osolenej vode. Počkajte, kým vyplávajú na hladinu, a potom ich nechajte ešte pár minút povariť.. Potom ich scedíme..

reklama:

Zemiaky so šupkou uvarte deň vopred, ale nedávajte ich do chladničky.

Tekvicové gnocchi podávame so speneným maslom a strúhaným parmezánom.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

533 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.