Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Tekvicové noky

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Tekvicove noky.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 100
  • Porcií: 5
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 10min
  • Hotové Za: 40min
reklama:

Suroviny

  • 300 g varených zemiakov v šupe
  • 1 kg hokkaido tekvice
  • 4 lyžice olivového oleja
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžička citrónovej kôry
  • soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
  • 200 g polohrubej múky
  • 8 lyžíc krupice
  • 60 g strúhaného parmezánu
  • 1 žĺtok
  • štipka muškátového orieška
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Tekvicové gnocchi pripravíme tak , že zemiaky so šupkou uvaríme v osolenej vode do mäkka. Potom ošúpeme a pretlačíme cez lis na zemiaky, alebo ich na jemno nastrúhame..

2. Krok

Predhrejte rúru na 180 °C. Tekvicu Hokkaido umyjeme, rozštvrtíme, zbavíme semienok a nakrájame na stredne veľké kocky. Kocky rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Dochutíme ich olivovým olejom, rozmarínom, nadrobno nakrájaným cesnakom, soľou, korením a citrónovou kôrou. Zabaľte do papiera na pečenie a kocky tekvice pečte v predhriatej rúre asi 30 minút, kým nie sú mäkké.

3. Krok

Opečené kocky tekvice pomocou mixéra rozmixujeme na jemné pyré a necháme vychladnúť. Vo veľkej mise zmiešame pretlačené zemiaky, tekvicové pyré, múku, krupicu, parmezán, žĺtok, soľ a štipku muškátového orieška. Tieto suroviny drevenou vareškou vymiesime na lepkavé cesto. Pracovnú plochu si posypte múkou, z cesta vytvarujte valčeky hrubé cca 2 cm a nakrájajte z nich noky široké ako prst. Ak chcete, môžete ich robiť na haluškovej doske alebo tvarovať vidličkou..

4. Krok

Tekvicové gnocchi uvaríme vo vriacej osolenej vode. Počkajte, kým vyplávajú na hladinu, a potom ich nechajte ešte pár minút povariť.. Potom ich scedíme..

reklama:

Zemiaky so šupkou uvarte deň vopred, ale nedávajte ich do chladničky.

Tekvicové gnocchi podávame so speneným maslom a strúhaným parmezánom.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

428 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.