- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- slané chuťovky
- Veľkonočná hrudka s medvedím cesnakom
Veľkonočná hrudka s medvedím cesnakom
- Kusov: 1
- Porcií: 10
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 40min
Suroviny
- 10 vajec
- 1 liter mlieka
- 1 lyžica soli
- 0,5 zväzku medvedieho cesnaku
- 0,5 zväzku pažítky
- 0,5 strednej papriky (kápie)
- korenie podľa chuti
Postup prípravy
1. Krok
Mlieko pomaly zohrievajte cca. na 80-90°C, pridáme soľ. Vajcia rozbijeme do misky, rozšľaháme a pridáme čerstvo mleté korenie. Jemne nakrájajte zelené bylinky a papriku na veľmi malé kocky. Keď je mlieko dostatočne teplé, pomaly za stáleho miešania pridajte vajíčka. Po 2-3 minútach pridajte papriku. Pomaly varíme a ďalej miešame. Keď sa začne oddeľovať od srvátky, prisypte bylinky a varte ešte 1-2 minúty, kým sa tvaroh úplne neoddelí..
2. Krok
Tvaroh sceďte na sitku vystlanom gázou. Zabaľte a opatrne rukou vytlačte zvyšnú tekutinu. Zviažte ho čo najpevnejšie, potom ho zaveste, aby odkvapkal na niekoľko hodín. Scedený tvaroh vložíme do chladničky na pár hodín odležať. Nakrájajte po úplnom vychladnutí.
Priemerné hodnotenie receptu
(1 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
397 videní