- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- guláš
- Voňavá rýchlovka z čerstvých alebo sušených húb
Voňavá rýchlovka z čerstvých alebo sušených húb
- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 10min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 30min
Slovensko sa pýši bohatou tradíciou zberu húb a ponúka rozmanité spôsoby ich prípravy. V tomto recepte máte možnosť využiť čerstvé lesné huby, hlivu ustricovú zakúpenú v obchode alebo sušené huby, ktoré je potrebné pred použitím namočiť.
Výborné jedlo, ktoré zasýti a je jednoduché na prípravu.
Suroviny
- 250 g lesných alebo sušených húb
- 200 g hlivy ustricovej
- 1 plná lyžica domácej masti
- 2 kusy cibule
- 1 strúčik cesnaku
- 1 lyžička rajčinového pretlaku
- 1 lyžica mletej sladkej papriky
- 2 štipky celého kmínu
- 2 bobkové listy
- 1 lyžička majoránky
- 1 lyžička soli
- 1 lyžička čierneho korenia
Postup prípravy
1. Krok
V hlbokej panvici rozpustite masť a na ňom orestujte nahrubo nakrájanú cibuľu, kým nezíska zlatistú farbu. Potom pridajte nasekaný cesnak a pokračujte v smažení, kým sa zmes neprejavia príjemné arómy.
2. Krok
Následne do panvice vložte rajčinový pretlak a mletú papriku. Potom pridajte nakrájané lesné huby a hlivu ustricovú. Osoľte, okoreňte a posypte celým kmínom. Do zmesi pridajte bobkové listy a všetko zalejte vodou alebo vývarom (asi 150 ml, keďže huby uvoľnia ďalšiu tekutinu počas dusenia).
3. Krok
Ak sa rozhodnete použiť sušené huby, nezabudnite ich predtým namočiť do vody a túto vodu pridať do omáčky.
4. Krok
Nechajte zmes dusiť približne 20 minút. Počas tejto doby sa huby zjemnia a vytvorí sa chutná šťava. Guláš dochuťte soľou a sušenou majoránkou podľa vlastnej chuti. Servírujte ho s čerstvým pečivom alebo knedľou.
Tento recept na hubový guláš sa vyznačuje výnimočnou chuťou a textúrou, najmä vďaka hlive, ktorá dodáva jedlu potrebnú pevnosť. Ak namiesto masti zvolíte olej, pripravíte skvelé jedlo aj pre vegánov a BOSORKA príchuť do jedálriánov.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
13 videní